IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren P1 влезе в производство

Само 375 бройки ще бъдат произведени

McLaren P1 влезе в производство
Представител на McLaren потвърди, че производството на хиперавтомобила P1 е започнало, пише холандският вестник Telegraaf. Това се е случило по време на презентация за дилърите в Холандия. 
McLaren P1 влезе в производство
Британската компания не разкрива детайли и снимки от завода, за да запази пълна дискретност. Както е известно, голяма част от клиентите, които вече са купили P1, са поръчали автомобила с конкретни промени и модификации, за да отговаря той на техния индивидуален вкус.
 
Само 375 бройки ще бъдат произведени, като всяка ще се задвижва от 3.8-литров V8 двигател с мощност, подпомаган от електромотор. Комбинираната мощност е 916 к.с. и 900 Нм.
 
Технологичното чудовище от Уокинг ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от три секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 350 км/ч. Засега се знае, че цената ще бъде по-висока от 1 милион паунда. 

Снимка: McLaren
Тагове: mclaren p1
0 от 500