IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият полицейски автомобил в САЩ

Dodge Charger Pursuit AWD отново спечели състезанието между правоохранителните органи

Най-бързият полицейски автомобил в САЩ

Ако карате по пътищата на Америка и видите в огледала за обратно виждане Dodge Charger с включени светлини, помислете преди да се опитате да избягате. Изданието Autoblog съобщава, че този автомобил е спечелил отново титлата "Най-бързата полицейска кола на Америка".
Най-бързият полицейски автомобил в САЩ
В последното отборно състезание, проведено от полицията в щата Мичиган, Dodge Charger Pursuit AWD е завъртял една обиколка на пистата за 1:33.85 минути. Това е по-бързо от всички други автомобили на правоохранителните органи на САЩ. Времето е съвсем малко по-слабо от досегашния рекорд, принадлежащ отново на Charger Pursuit, но със задно предаване - 1:33.70 минути.
Най-бързият полицейски автомобил в САЩ
Новият Charger AWD е единственият полицейски автомобил в САЩ, който разчита на V8 двигател. В Chrysler явно не мислят за пестене на гориво, като залагат на легендарния 5.7-литров HEMI V8, разполагащ с 370 к.с. Предлага се и по-слаба версия - с V6 Penstar, който има обем от 3.6 литра и предлага 292 к.с. Интересното е, че тя излезе в деня, в който Ford представи своя седан Police Interceptor. Той е снабден с 3.7-литров V6 с мощност 304 к.с.

Снимки: Chrysler
 

0 от 500