IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo разкри подробности около 4C

Спортното купе излиза на пазара през октомври (Видео)

Alfa Romeo разкри подробности около 4C

Alfa Romeo изнесе подробности около компактното спортно купе 4C, което предстои да излезе на пазара в Европа през октомври.

Alfa Romeo 4C ще тежи само 895 кг
Снимки: Alfa Romeo
 
Базовата версия на модела ще се казва Essential и ще бъде ориентирана към пуристите. Тя е оборудвана с дигитален инструментален панел, кожен волан и седалки с текстилна тапицерия. Автомобилът пристига със сиви спирачни апарати, две крайни изпускателни тръби, и джанти, които се предлагат в размер 17 и 18 инча.
 
За по-претенциозните, италианците предлагат Racing Pack, който добавя към горното спортен волан с кожени и микрофибърни секции, спортна изпускателна система, както и по-ниско спортно окачване. Тук клиентите ще могат да избират между 18 и 19 инчови джанти, обути с AR Racing гуми.
 
Alfa Romeo 4C ще се предлага и с Luxury Pack пакет, който се състои от кожена/микрофибърна тапицерия на седалките и Bi-LED предни светлини с карбонови декорации.
 
Срещу доплащане клиентите ще имат на разположение и набор от Mopar аксесоари за колата:
 
- специални джанти с размер от 17 до 19 инча и покритие в сиво или черно
- карбонов заден спойлер
- спирачни апарати в червено или жълто
- карбонови или хромирани капаци на страничните огледала
- карбонови детайли в интериора
- карбонови декорации около фаровете
- състезателна изпускателна система
- състезателно окачване с различни пружини и амортисьори, както и с по-дебели стабилизиращи щанги
 
Автомобилът се задвижва от 1.75-литров турбо двигател с 240 к.с. и 350 Нм. Той е комбиниран с трансмисия с два съединителя, която позволява на тежащата само 895 кг кола да се ускори за 4.5 секунди до 100 км/ч.
 
Максималната скорост достига 258 км/ч, а средният разход на гориво е 6.8 л/100 км.
 
За да запазят ниското тегло на автомобила, италианците са използвали карбон и алуминий за изграждането на неговото шаси. В състава на конструкцията присъстват и два интересни материала - SMS (Sheet Moulding Compound), който най-общо казано представлява полиестерен плат, усилен с фибростъкло, както и PUR-RIM, което е полиуретан, инжектиран под налягане в кухини и ключови зони на платформата.
 
4C има и специални стъкла, които са с около 15% по-леки от стандартните. Карбоновият монокок, върху който е базирана колата тежи само 65 кг.

Цените за Европа стартират от 53 000 евро.


 
 
Тагове: alfa romeo 4c
0 от 500