IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes сваля SLS от конвейера през 2014 г.

На негово място идва по-евтин модел

Mercedes сваля SLS от конвейера през 2014 г.
Mercedes ще прекрати производството на суперавтомобила SLS AMG през март 2014 г., съобщиха от централата на германската компания. 
Mercedes сваля SLS от конвейера през 2014 г.
Решението засяга всички модели от семейството на SLS, което вкючва версиите AMG, AMG GT и AMG Black Series. Припомняме, че върховият модел на Mercedes се произвежда в завода на германците в Зинделфинген. 
 
Впоследствие свободените производствени капацитети ще бъдат заети от нов модел, който засега е известен със заводското си обозначение C190. За него все още не се знае нищо, но от компанията вече отхвърлиха слуховете, че той ще бъде директен наследник на SLS.
 
Mercedes C190 ще бъде по-малък и по-лек от SLS, а Porsche 911 ще бъде най-големият му враг от гледна точка на конкуренцията. В резултат на всичко това, моделът ще бъде значително по-евтин. Очаква се цените му да започват от 109 000 евро.
 
Според предварителната информация новият Mercedes ще се появи на пазара през 2015 г., което означава, че производството му ще стартира веднага след свалянето на SLS.
 
Официалното име на новия модел най-вероятно ще бъде SLC. Очаква се той да се задвижва от 4.0-литров V8 туин-турбо двигател с мощност 485 к.с. Скоро след появата на стандартната версия, на пазара ще се появят S и Black Series варианти, които ще имат съответно 550 и 585 к.с. 

Снимка: Mercedes
0 от 500