IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 356C с пробег милион мили

Колата се използва за ежедневно возило в продължение на вече 50 години

Porsche 356C с пробег милион мили

Porsche 356C с пробег милион мили
Ретро автомобил за ежедневна кола. Подобно удоволствие могат да си позволят малцина, тъй като тези возила не са конструирани за динамиката на днешния свят. Части се намират трудно, а поддръжката не е за всеки.

И докато повечето коли на възраст над 40 години стоят паркирани в гаражи, едно Porsche 356C не спира да обикаля света. На километража му са навъртени почти 1 милион мили (980 000), но това въобще не притеснява неговият собственик.

"Автомобилът е като нов, вярвам му и го шофирам всеки ден", споделя Гай Нюмарк от Сан Педро, Калифорния, който вече 50 години притежава синьото Porsche 356C.
Porsche 356C с пробег милион мили
Автомобилът става член на семейството на Гай Нюмарк само месец, след като излиза на пазара. Шофиран е ежедневно, като до момента не е имал сериозни проблеми.

"Три пъти съм правил леки ремонти на двигателя, а първата авария с трансмисията се случи, когато колата беше на 900 000 мили - смених три лагера и стана като нова", хвали се Нюмарк.

Въпреки преклонната си възраст и впечатляващия пробег, Porsche-то изглежда в завидна форма. Салонът е запазен, а по каросерията няма следи от ръжда.

Собственикът споделя, че въпреки скромните си 95 к.с., това е най-приятната кола, която някога е управлявал - "Имам я от толкова години, а все още изпитвам вълнение, когато седна зад волана й".
Porsche 356C с пробег милион мили
Моделът 356 се повява за първи път през 1948 година. Това е първият автомобил на Porsche. Версията 356C излиза през 1963 година, като се отличава с четири дискови спирачки и най-мощният двигател на компанията, доставящ 95 к.с. Моделът се продава както в Европа, така и в САЩ, а производството е прекратено през 1966 година - цели 3 години, след премиерата на неговия заместник - легендата 911. 
Porsche 356C с пробег милион мили
Porsche 356C с пробег милион мили
Porsche 356C с пробег милион мили
Снимки и информация: Petrolicious

 

Тагове: porsche 356c porsche 356
0 от 500
  • #7
    24 rate up comment 9 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    Един от ужасните пороци на демокрацията е,че недоразумения като теб имат достъп до интернет.Когато Porsche са правили автомобили,променящи разбирането за автомобила, твоите жълти ментори са сглобявали велосипеди,но това е друга тема.Само завършен ид.от е възможно да направи подобни коментари/защото съм убеден,че всичките негативни са твои/,но от това нито Porsche губи от имиджа си, нито ти естествено.На истиските почитатели на марката желая един добър и спорен ден,а на Дошо нов постер .
  • #6
    21 rate up comment 7 rate down comment
    187 ( преди 10 години )
    5 коментара, само един положителен. аз пък си мечтая да притежавам едно такова ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИНЖЕНЕРНОТО ИЗКУСТВО...
  • #5
    26 rate up comment 8 rate down comment
    пфффф ( преди 10 години )
    Eй такива дребни и злобни душички никъде няма, вие не се кефите на това че автомобила е такова добро състояние след толкова км, ами само плюете. Бастуни
  • #4
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Голям герой, ама длъжни ли са хората да му дишат отровите дето тая сапунерка без катализатор изпуска?? И да се надява да не го тресне някой пиян каубой, че в тоя ковчег шансовете му за оцеляване са минимални.
  • #3
    17 rate up comment 21 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 10 години )
    "Защо няма номер ?" - защото "новината" е от ВАГ и платена от Порше София. Техните "новини" са така - платена пропаганда. Ти като си купиш техния *** не излизаш от сервиза или както казва аутобилд "Моят дом беше сервиза", обаче по "новините" изкарват милиони километри без да мръднат. Е верно че са без номера ама феновете на ваг това никак не ги бърка щото мразят да мислят.
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    . ( преди 10 години )
    Защо няма номер ?
  • #1
    27 rate up comment 14 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Do6ke,tova da ne ti e toyotka,4e 6te smenia motorite.Tova e 50 godi6no PORSCHE,koeto na 1 milion mili struva kolkoto 5 novi avensisa,4 novi yarisa i 3 corolki