IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 356C с пробег милион мили

Колата се използва за ежедневно возило в продължение на вече 50 години

Porsche 356C с пробег милион мили

Porsche 356C с пробег милион мили
Ретро автомобил за ежедневна кола. Подобно удоволствие могат да си позволят малцина, тъй като тези возила не са конструирани за динамиката на днешния свят. Части се намират трудно, а поддръжката не е за всеки.

И докато повечето коли на възраст над 40 години стоят паркирани в гаражи, едно Porsche 356C не спира да обикаля света. На километража му са навъртени почти 1 милион мили (980 000), но това въобще не притеснява неговият собственик.

"Автомобилът е като нов, вярвам му и го шофирам всеки ден", споделя Гай Нюмарк от Сан Педро, Калифорния, който вече 50 години притежава синьото Porsche 356C.
Porsche 356C с пробег милион мили
Автомобилът става член на семейството на Гай Нюмарк само месец, след като излиза на пазара. Шофиран е ежедневно, като до момента не е имал сериозни проблеми.

"Три пъти съм правил леки ремонти на двигателя, а първата авария с трансмисията се случи, когато колата беше на 900 000 мили - смених три лагера и стана като нова", хвали се Нюмарк.

Въпреки преклонната си възраст и впечатляващия пробег, Porsche-то изглежда в завидна форма. Салонът е запазен, а по каросерията няма следи от ръжда.

Собственикът споделя, че въпреки скромните си 95 к.с., това е най-приятната кола, която някога е управлявал - "Имам я от толкова години, а все още изпитвам вълнение, когато седна зад волана й".
Porsche 356C с пробег милион мили
Моделът 356 се повява за първи път през 1948 година. Това е първият автомобил на Porsche. Версията 356C излиза през 1963 година, като се отличава с четири дискови спирачки и най-мощният двигател на компанията, доставящ 95 к.с. Моделът се продава както в Европа, така и в САЩ, а производството е прекратено през 1966 година - цели 3 години, след премиерата на неговия заместник - легендата 911. 
Porsche 356C с пробег милион мили
Porsche 356C с пробег милион мили
Porsche 356C с пробег милион мили
Снимки и информация: Petrolicious

 

Тагове: porsche 356c porsche 356
0 от 500
  • #17
    11 rate up comment 6 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    Когато любимият ти GT-R,победи поне в едно официално състезание конглокентте си от Ferarri,Maclaren,АudiR8,Porsche,Lamboghini или поне дори един път завърши състезанието,можеш да си смениш постера на стар Civic с подобен на Nisan. Ти въобще следиш ли състезанията за издръжливост в Европа,или американските серии /AmLMS/? Или си само едно празноглаво плямпало?
  • #16
    9 rate up comment 8 rate down comment
    do moderatora ( преди 10 години )
    Towa gowedo Do60 nqma li da go sprete pone za nqkolko 4asa,ili si e wa6 kolega!?
  • #15
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Единственото в което може да си сигурен е поредна СЕРВИЗНА АКЦИЯ на тойотките
  • #14
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Иначе в стоков вид-кола 900коня дала по-добро време от 550коня.Браво това е сензация.Което ме навежда на мисълта - бе тоя Вейрон е супер жалък.Долу писах за П800 , но съм сигурен, че и 700к.с Нисан ще ги потрепе
  • #13
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Един ГТР П800 ще прави това недоклатено 918 криво където го набара
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Volanadjia ( преди 10 години )
    Новината е старичка...най-тъжното е, че тая кола я гепиха преди време от едно автошоу заедно с няколко американски мъсъла...
  • #11
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    кво е показало тва 918 - кола за 1 милн евро имах си хас да не е бърза + тва още не е в продажба + тва ГТРа ще я прави спряла като я пуснат + тва никога няма да я видиш през живота си - чудо голямо
  • #10
    17 rate up comment 9 rate down comment
    trb ( преди 10 години )
    918 показа на всички кой кой е в автомобилостроенето...така че Доше, хвани си тегли въжето и да се приключва с безсмисленото ти съществуване.
  • #9
    31 rate up comment 7 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    Немотията, лошото образование и чалгата доведоха до появата на индивиди, изпитващи омраза към чуждия успех и удоволствие към чуждия провал. Вие сте някак си логичния завършек на едно провалено общество, "мили" хейтъри. Уважавам уличните кучета и наркоманите повече от вас. Лошото е, че сте легион.
  • #8
    8 rate up comment 21 rate down comment
    до долния: ( преди 10 години )
    Абе ти като спиш сънуваш ли го тоя Дошо?!?! По темата - порше е най-големия *** - имитация на спортен автомобил. А кола без номера никой не кара - до тук с пропагандата!