IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивото Volvo блесна във Франкфурт

Концептът разчита на нов двигател Drive-E и електромотор

Най-красивото Volvo блесна във Франкфурт

Компанията Volvo показа на изложението във Франкфурт концептуален модел, снабден с напълно нов 4-цилиндров мотор Drive-E. Според организаторите на автосалона, това е най-красивия автомобил, изложен на събитието.
Най-красивото Volvo блесна във Франкфурт
Концептът Volvo Coupe е първата разработка на новия главен дизайнер на марката Томас Ингелат, който се присъедини към компанията преди година. Заедно с модела шведите показаха и новата си модулна платформа Volvo SPA. И уточниха, че първият сериен модел, произведен на нея, ще бъде новото поколение на всъдехода XC90.

Целта на представения концепт е да покаже как ще се измени дизайна при следващите модели на марката. Очевидно е, че те ще получат нова решетка на радиатора, нова предна броня и различни форма на главните светлини. Самият Ингелат твърди, че върху тези елементи още се работи и това няма да бъде окончателния им вид.

С помощта на Volvo Coupe шведите показват и няколко нови и интересни технологии, сред които са огромен дисплей на централната конзола, както и напълно нов задвижващ агрегат. Той се състои от комбинация от 4-цилиндров двигател и електромотор.

Двигателят от семейството Drive-E, снабден с турбина и механичен компресор, задвижва предните колела, докато електромоторът отговаря за задните. Общата мощност на агрегата не бе посочена, но от Volvo твърдят, че превишава 400 к.с.

Шведите възлагат огромни надежди на новото семейство мотори – те трябва да заменят цели 8 двигателя в настоящите модели на марката. Твърди се, че агрегатите от семейството Drive-E не само са доста по-икономични, но могат да осигурят същата мощност, каквато имат някои атмосферни V8 мотори.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo coupe
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    Ехеее, и как точно реши,че си експертче бе,***! Да не си от тия във кв. Филиповци,дето се определят 24/7?
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Не позна! Ама хич! Ти статистика ли ми водиш, че знаеш какво съм плюл и какво не! По-голямата част от новопоказаните автомобили в Женева става. Някои са доста добри. Но това волво е безлично и сиво! ;) И не ме обиждай! Не си ти човека, който да определя колко съм ***! ;) По-скоро ти си ***, щом почваш с най-просташките обиди! Аз просто съм смел и не ми пречи да си изразя експертното мнение! ;)
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    Лелее,уважаеми потребители,имаме напредък!Той пише на български,на български бе,хора! Раптора!А сега сериозно - това ,че пишеш на БГ,не значи ,че не си съвършено ***!Мисля ,че трябва да сложиш поне диоптър 4,иначе скоро нито една кола няма да харесаш. Ама то какво да говориш на простия "серач" , който по цял ден бачка за 5 стотака/мес. и Голф 2 на газ е с космически дизайн и плюе на всичко нова,само защото няма пари за Голф 3. ;)Айде със здраве!
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Tрябваше да ги купят Кинезите за да направят красива кола , а не сегашните грозили.
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Абе ей! Ратай такъв! Нищо не съм говорил за ***... Констатирам колко е тъпо тва волво. Едва ли ще излезе в серийно производство, но дори и да излезе- гаранция, че модела ще е неуспешен. Страшно изтръпнала визия!
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    Рапторе,не е хубаво да говориш така за твоето родителско тяло от женски пол,да знаеш. Пък не е лошо и да тръгнеш на училище,че българския малко понакуцва.
  • #8
    3 rate up comment 13 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Koi vi izluga 4e volvo e mnogo hubava marka?!?! Otdavna ne sa! Zabravena ot boga, pensionerska bri4ka! 4arkove skupi, samata kola - skupa, razhod na gorivo - visok, dizain - depresiven, nadejdnost - ne tolkova visoka kolkoto se o4akva za parite.
  • #7
    3 rate up comment 13 rate down comment
    raptor ( преди 10 години )
    Kakva e taq GAZka be?!?! Mnogo posten dizain, staromoden... 4uvstvam se po-durt dokato q gledam! Uf!
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    6.57 ( преди 10 години )
    ЮвелирнeH-Който е прецизен, изящен. Ювелирно изпълнение. Ювелирна работаMolia se samo da se pravite na glupavi.molia se za vas
  • #5
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Горе-долу бива,като за Волво.Като се има предвид,че собствениците му са китайци,може да се нарече красиво.