IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивото Volvo блесна във Франкфурт

Концептът разчита на нов двигател Drive-E и електромотор

Най-красивото Volvo блесна във Франкфурт

Компанията Volvo показа на изложението във Франкфурт концептуален модел, снабден с напълно нов 4-цилиндров мотор Drive-E. Според организаторите на автосалона, това е най-красивия автомобил, изложен на събитието.
Най-красивото Volvo блесна във Франкфурт
Концептът Volvo Coupe е първата разработка на новия главен дизайнер на марката Томас Ингелат, който се присъедини към компанията преди година. Заедно с модела шведите показаха и новата си модулна платформа Volvo SPA. И уточниха, че първият сериен модел, произведен на нея, ще бъде новото поколение на всъдехода XC90.

Целта на представения концепт е да покаже как ще се измени дизайна при следващите модели на марката. Очевидно е, че те ще получат нова решетка на радиатора, нова предна броня и различни форма на главните светлини. Самият Ингелат твърди, че върху тези елементи още се работи и това няма да бъде окончателния им вид.

С помощта на Volvo Coupe шведите показват и няколко нови и интересни технологии, сред които са огромен дисплей на централната конзола, както и напълно нов задвижващ агрегат. Той се състои от комбинация от 4-цилиндров двигател и електромотор.

Двигателят от семейството Drive-E, снабден с турбина и механичен компресор, задвижва предните колела, докато електромоторът отговаря за задните. Общата мощност на агрегата не бе посочена, но от Volvo твърдят, че превишава 400 к.с.

Шведите възлагат огромни надежди на новото семейство мотори – те трябва да заменят цели 8 двигателя в настоящите модели на марката. Твърди се, че агрегатите от семейството Drive-E не само са доста по-икономични, но могат да осигурят същата мощност, каквато имат някои атмосферни V8 мотори.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo coupe
0 от 500