IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Golf Plus

Ще го видим като концепт във Франкфурт

Новият Golf Plus

Новото поколение на Golf Plus ще се нарича Sportsvan, стана ясно от разпространените първи снимки на модела. Той ще бъде показан като концепт по време на стартиращото тази седмица автомобилно изложение във Франкфурт.
Новият Golf Plus
Снимка: Volkswagen

Volkswagen Golf Sportsvan concept е построен на базата на седмото поколение на модела. Той е поредната му версия, след вече показаните хечбек с 3 и 5 врати, кабриолет и комби. Моделът е наследник на Golf Plus, като представлява по-просторна модификация, с увеличени размери и салон, който е пригоден за дълги пътувания.

Разликите спрямо останалите модификации на Golf VII не само във формата купето. Промяна има в размерите на модела. Volkswagen Golf Sportsvan concept е с 83 мм по-дълъг от хечбека и с цели 134 мм по-дълъг от Golf Plus. Широчината, височината и междуосието също са увеличени спрямо хечбека Golf VII със съответно 8, 126 и 48 мм.

И багажникът има с какво да се похвали. Обемът му е 498 литра, като може да достави още 87 литра, ако задните седалки бъдат плъзнати напред - имат възможност да се изместват напред и назад с до 180 мм. Предната дясна седалка също може да бъде сгъната, като така Golf Sportsvan може да побере предмети с дължина до 2484 мм.

Въпреки че Golf Sportsvan е само концепт, германците са подготвили за него цели шест двигателя. Мощността им е между 85 и 150 к.с., като най-икономичен е 1.6 TDI BlueMotion със 110 к.с., при който средното потребление на гориво е 3.7 л/100 км, сочи информацията от Volkswagen.

Спекулациите сочат, че серийната версия на модела няма да се различава от концептулания вариант, който ще видим във Франкфурт. Очаквайте подробности в близките няколко дни.

0 от 500