IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen представи нов Cactus

Концептът е станал по-голям и по-нормален

Citroen представи нов Cactus
Citroen показа първите снимки на обновения концепт Cactus, който бе представен за пръв път през 2007 г. под името C-Cactus. Прототипът е получил значително пораснало на размери купе, атрактивен, но разумен дизайн, както и някои интересни хрумвания.
Citroen представи нов Cactus
Дизайнерите са вградили във вратите специални външни панели с въздушни джобове, които предпазват вратата от досадните одрасквания. Освен това моделът няма средни колонки, което подобрява цялостния му облик. 
 
От компанията съобщават, че клиренсът е 21 см, а размерите на купето са, както следва: 4.21 метра дължина, 1.75 метра широчина и 1.53 метра височина.
 
Освен четири пълноразмерни седалки, интериорът разполага с изцяло дигитално табло, на което се изобразява всякаква информация - от скоростомера до движението на потока енергия. Прототипът използва от бензиново-въздушна хибридна система, наречена Hybrid Air. Тя комбинира конвенционален двигател с вътрешно горене и технология за задвижване на сгъстен въздух.
 
Според французите средният разход на гориво на Cactus е 3 л/100 км, а основното преимущество на системата, е че тя не се нуждае от тежки и скъпи батерии.

Снимки: Citroen
Тагове: citroen citroën cactus
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това все пак е концепт а там нещата са масимално странни и се случват в реалността чак след 20 години. Но ПСА правят едни от най-добрите концепти
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 10 години )
    Мен доста ме кефи дизайна отвън. Особено липсата на центр конзола много отваря колата. Вътре обаче май са се поовлякли с футуризма. Събраните предни седалки са готина идея от старите американски коли. Обаче не видях подлакътник да има. Лошо! Все пак е по-добре да си грозно пате отколкото красива овца/крава от стадото!
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    Кактуса уж щял да бъде заместник на "Грозното пате".........???????Ама беше грозна бъчва !Това пъс е СУПЕР-безличен ни-ван, ни-нищо !!!Ето заместник на "Патето" и ТОЧКА !Всички ли се побъркаха ?!?http://imageshack.us/photo/my-images/809/zcn8.jpg/
  • #6
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    До оня с борчето и кактусаЕмблемата на Ситроен е зъби на шевронно зъбно колело
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    . ( преди 10 години )
    до 1 : мнението ти бих обяснил с теорията, че Ситроен винаги пускат все по-красиви нови модели, тоест старите изглеждат по-грозно в сравнение с новите :) а другите пускат нови модели по-грозни от старите, затова старите ти се струват по-хубави :) това разбира се го казвам на майтап, не е задължително вярно..не симпатизирам особено на никоя марка..
  • #4
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ситроен в стремежа си да бъдат "различни" на всяка цена правят гаф, след гаф, като почнем от въртящия се пръстен на волана, нелепите решения във външния и вътрешен дизайн граничещи с абсурд ! Стават жертва на собствения си стремеж за "различност" няма никаква последователност в дизайна и линиите им, пълна какфония от ергономична гледна точка, и разбира се катастрофален срив на цените им след 2-3 години употреба. Също така след гаранционни са изключително трудни и скъпи за поддръжка
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Добре де, как може да го кръстят Кактус??? То верно, че емблемата им е борче...ама кактус? Смешно.
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Absolutno sam saglasen s mnenieto ti kolega
  • #1
    26 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Феномена Ситроен. Аз лично така го наричам сред приятели, когато си говорим за коли. Наричам го феномена, защото при тази марка съм го забелязал най-вече. Има и друг феномен, Феномена БМВ,Ауди и Мерцедес. Но да се върна на Ситроен. Тази марка като изкара нов модел ми се струва с уникално красив дизайн. Феномена е в това че след 3-4 години този дизайн започва да ми изглежда потресаващо зле. Обратното е при БМВ,Ауди и Мерцедес. Колкото повече им остарява модела, толкова повече ми харесва!!