IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo иска короната в премиум сегмента

Представи визията си за бъдещето, чрез концепцията Volvo Coupe

Volvo иска короната в премиум сегмента

Volvo Car Corporation официално разкри как ще изглеждат следващите нови модели на компанията, представяйки първите снимки и информация за концепцията Volvo Coupe. Авангардният прототип, който ще бъде представен пред публика по време на изложението във Франкфурт, разкрива и новите системи за безопасност на шведите, както и новаторски технологии за задвижване.
Volvo иска короната в премиум сегмента
Дизайнът на Volvo Coupe е вдъхновен от скандинавския премиум лайфстайл, като съчетава модерното бъдеще с елегантни елементи от миналото, посочват шведите. Новият прототип загатва за бъдещето на шведския производител по отношение на архитектура и динамика. Това е първият проект на новия старши вицепрезидент по дизайна на Volvo – Томас Ингенлат, който показва в каква насока ще се развиват моделите от тук нататък. Първият етап ще започне с новото XC90, което ще излезе на пазара през 2014 г.
Volvo иска короната в премиум сегмента
Първо изображение на следващото поколение XC90

„Volvo Concept Coupe не е футуристична кола мечта. С нея ние искаме да покажем нашите безгранични архитектурни възможности. Уверени сме в новата посока, която поема бранда Volvo. Започваме да променяме облика на компанията с XC90 от следващата година. Още тогава ще видите един много различен дизайн от досегашния, но все пак ще познаете, че това е Volvo. От сега нататък няма да си поставяме граници. Ще добавяме още повече емоция в марката, като моделите ни ще излъчват спокойствие, увереност и красота - характерните черти на скандинавския дизайн“, споделя Томас Ингенлат.

Дизайнерите на Volvo определят Concept Coupe като мощен, но спокоен лъв, който респектира останалите, дори когато си „почива“. С този модел компанията започва да внедрява нова отличителна линия в своя дизайн. Това са Т-образните дневни DRL светлини отпред и отзад, отличителната предна решетка, която напомня за легендарния модел P1800 от 60-те години на миналия век, дългия и ниско разположен преден капак, както и хищния, но същевременно изискан силует. 
Volvo иска короната в премиум сегмента
Ново начало в дизайна на марката поставя и интериорът на колата. Volvo Concept Coupe е оборудван с голям адаптивен тъчскрийн дисплей, разположен на централната конзола, ръчно изработени елементи и материали с най-високо качество. "Всичко това е пример за типичен скандинавски дизайн, който винаги се е отличавал с най-високо качество, съчетано с уют и спокойствие в купето", заявяват от Volvo.

В унисон с традициите на марката, прототипът Concept Coupe демонстрира и нова революционна система за сигурност. Това е технологията „Автономно шофиране“, която позволява автомобилът сам да ускорява и намалява в зависимост от ситуацията на пътя с цел избягване на инциденти. Това е част от глобалната концепция на Volvo за край на смъртните случаи и нараняванията на пътя във Volvo автомобили до 2020 г.

Concept Coupe представя и новите електрически проекти на шведската компания. Той е най-новият член на DRIVe семейството, като демонстрира хибридна plug-in система за задвижване, съчетаваща бензинов турбо-двигател и електромотор, монтиран на задната ос на автомобила. Общата мощност на системата е 400 к.с. и 600 Нм въртящ момент.

Премиерата пред публика ще се състои през септември на автосалона във Франкфурт.

Снимки: Volvo

0 от 500
  • #14
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Така е с всичко, хубавото и качественото се харесва и продава повече.Глупости, купува се това, което е модерно. 90% от хората нямат нужда от смартфони и таблети, но ги купуват защото съседа има.
  • #13
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Иделната работа:- повече движение, по-малко висене в офиса и пред компютъра
  • #12
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    То едно време всички си купуваха "Нокиа", сега всички купуват "Ейпъл" или "Самсунг", защото предлакат за момента най-доброто в бранша. Така е с всичко, хубавото и качественото се харесва и продава повече.
  • #11
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Що да са им промити мозъците? Всеки си купува това което му харесва, а не да търси като луд кола за 5 хилки, която да отговаря на възможно най много изисквания като купувачите у БГ.
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Зеле не може, но 4 тикви със сигурност :P
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А колко зеле може да натовари?
  • #8
    26 rate up comment 6 rate down comment
    разбирател ( преди 10 години )
    Макар и концепт, за мен дизайна на Волво е възхитителен.Просто не намирам нищо, което не само да не ме дразни, а да не ме впечатлява.Дай боже, в масовия модел да бъде запазено почти всичко от концепта и понеже съм средностатистически българин, да се надявам, че след около десет години ще съм жив да си купя такъв.
  • #7
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Fenix до 53 ( преди 10 години )
    Изтриха коментарите ми с линковете, но виж Subaru Viziv Concept или Audi etron и ще видиш приликите отзад. И не са само те.
  • #6
    17 rate up comment 16 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    Зашо мислиш,че тези които имат възможност да си купят Mercedes,BMW или Audi имат проблеми с мозъка, а не ти, който нищо не може да си купи и излъчваш перманентно омраза и посредственост?А колкото до Volvo, те БЯХА велика марка, но колаборациите с Ford и Reunault отне доста от доброто име.
  • #5
    13 rate up comment 19 rate down comment
    doc ( преди 10 години )
    Наистина прилича на ауди. Сори доше, ама това е истината. Всички копират ауди в момента, техните коли започнаха с този "space design" на агресивни и прави линии!