IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разработва по-мощен двигател за GT 86

Японците не изключват възможността за турбо или хибрид

Toyota разработва по-мощен двигател за GT 86
Инженерният екип на Toyota тества по-голям двигател за спортното купе GT 86, съобщи главният инженер на модела Тетсуя Тада. 
Toyota разработва по-мощен двигател за GT 86
Това означава, че по-мощна версия на 2.0-литровия боксер няма да има, а вместо това той ще бъде изцяло подменен от нов, по-голям мотор с турбокомпресор и дори хибридна система. Според австралийската преса не е изключено Toyota да заложи на 2.5-литров агрегат, генериращ около 250 к.с., което е с 50 к.с. повече от сегашния модел.
 
Припомняме, че преди време от Toyota отхвърлиха възможността за принудително пълнене, защото в двигателния отсек на GT 86 няма достатъчно място за монтирането на механичен компресор или турбо.
 
В изказването си Тада потвърди и информацията, че той и екипът му подготвят ранен концепт на следващото поколение на модела. По думите му прототипът ще бъде радикално различен автомобил, който няма да използва боксерен двигател.

Снимка: Toyota 
Тагове: toyota gt 86
0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И какво следва мегачето идва и мачка всичките ви любими японски бегачки в хот хеч класа и тоя на гт-86. А и скоро и новия алпин и той ще ги прави криви.О ама то и новото клио прави тая тойота луда. Да не забравяме и астра опц и фокуса. Малии стига стига че тея японки много добри е.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    драйвър ( преди 10 години )
    Купе под 1200 кг и мотор 250 к.с. е просто радост за душата.Кола мечта!А дано по-скоро и да изкарат кабриото,че много съм му се навил.Все пак,ако бъда честен боксера въпреки по-малкото коне повече ме радва.И като звук и като обороти,център на тежестта и поведение.