IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Успехът на LaFerrari множи хибридите на компанията

Ferrari се присъединява към тенденцията да се предлагат мощни автомобили с по-нисък разход на гориво

Успехът на LaFerrari множи хибридите на компанията

Успехът на LaFerrari множи хибридите на компанията
LaFerrari. Снимка: Ройтерс

Италианският производител на спортни автомобили Ferrari SpA планира да увеличи производството си на хибридни автомобили след успеха на LaFerrari, пише Bloomberg.

"Не вярвам в електрическите коли, но вярвам силно в хибридите", заяви президентът на компанията Лука Кордеро ди Монтедземоло.

Ferrari, която е най-печелившото поделение на базираната в Торино Fiat SpA, показа спортния LaFerrari на автомобилното изложение в Женева през март. Хибридът с 963 конски сили, който струва над 1 млн. долара и вече е разпродаден, е част от стратегията на Монтедземоло да увеличи приходите със специални версии, предлагани в ограничен тираж.

LaFerrari използва технология, разработена за Формула 1 и комбинира два електрически двигателя с 12-цилиндров бензинов двигател. Така моделът разполага с мощност, която рекордна за сериен модел на марката, но в същото време демонстрира с 40% по-нисък разход на гориво.

Ferrari планира да произведе само 499 бройки от модела, като всяка от тях ще има собствен сериен номер и шофьорска седалка, създадена специално за тялото на собственика. Всички предвидени за производство екземпляри бяха разпродадени още преди премиерата.

Ferrari е част от една засилваща се тенденция сред автомобилните производители да се предлагат мощни автомобили с по-ниски емисии. Предстои на автомобилното изложение във Франкфурт през септември Porsche AG да представи версия за 845 000 долара на 918 Spyder. BMW също ще покаже супер-автомобила си i8, а Land Rover ще започне да продава първите си хибриди - два SUV модела, във Великобритания през идния месец.

Според изследователите от HIS Automotive производството на луксозни хибридни автомобили може да се увеличи близо десет пъти - до 56 364 бр. през 2016 г. в сравнение с 5938 през миналата година.

Още икономически новини за автомобилната индустрия четете в Investor.bg

Тагове: ferrari laferrari
0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    pravsi lambo sega e v puti puti po dobreot predi. 1000% uvelichenie na prodajbite. Osven ako ne si padash po marki koito nishto ne prodavat i falirat=
  • #1
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ето за това ги уважавам Ферари,защото правят всичко за клиента и се стараят до най-малкия детаил да са изпипани нещата и да са уникални.Преди уважавах и Ламбо,но Ламбо вече не е това,което беше,а шир-потреба от ВАГ.Доказателство е използването на части от Ауди.Да не говорим за многото други проблеми,които никога преди не ги е имало.Ферари си остава Ферари и дано от Фиат не посмеят да постъпват,както ФВ постъпва с Ламбо!