IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа свирепия Hybrid-R

Модификацията на Yaris разполага с 400 к.с.

Toyota показа свирепия Hybrid-R

Компанията Toyota публиката официална скица на концептуалния си модел Hybrid-R, който разчита на мощност от 400 к.с. и ще бъде показан на изложението във Франкфурт след по-малко от месец.
Toyota показа свирепия Hybrid-R
Машината е на базата на хечбека Yaris, но няма почти нищо общо с него. Според официалното съобщение на Toyota, прототипът разчита на двигател с вътрешно горене, чийто обем е 1.6 литра. Освен това има и два електромотора, които захранват блок от суперкондензатори. Технологията задвижва и четирите колела.

Засега няма други технически подробности за концептуалния модел, но според експерти за задвижването на предната ос се грижи двигателят с вътрешно горене и единият от електромоторите. Другият отговаря за задната ос.

От Toyota твърдят, че във Франкфурт ще покажат и последните си разработки в областта на автомобилите, задвижвани с водород. Най-вероятно на изложението ще бъде показан и подобен концептуален автомобил с водородни клетки. Това обаче не означава, че японците са се отказали от създаване на сериен модел, задвижван от хибриден агрегат и електрохимически генератор. Този автомобил трябва да излезе на пазара през 2015 г.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota hybrid-r
0 от 500
  • #7
    15 rate up comment 2 rate down comment
    332 ( преди 10 години )
    VAG обещават ,че 2019ще пуснат хубрид с 500к.с.!!! :)))))))
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    Смятам, че в тази статия смисълът е в "суперкондензатора" и затова не е написано както трябва. Иначе е ясно, че има регенериране на енергия.
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Хибридът между настоящето и бъдещето!По традиция известните фирми ще го омаловажат като новост, а чак след 5 г. ще го въведат, казвайки:Ние сме първите, понеже ние измислихме кондензатора :)
  • #4
    3 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И 1000 коня да е , пак е грозил.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Разбира се, че електромоторите захранват с електричество кондензаторите/батерията.Електромоторите в хибридите са и генератори.Ако беше обратното щяхме да имаме отдаване на електроенергия.Както и да е, подробности.Предполагам вече е станало ясно.Концепта на Ярис е убиец.Ако е направят с 400к.с. и хибрид това нещо ще е просто изтребител 4х4.Дано скоро видим наточена версия на модела!
  • #2
    6 rate up comment 22 rate down comment
    КУРУСАН ( преди 10 години )
    ЛИГАВО ЯПОНСКО МЕНТЕ.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    "Освен това има и два електромотора, които захранват блок от суперкондензатор" - обикновено е обратното. Четете преди да пуснете статията.