IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Връщане към кабриолетите с четири врати?

През последните години се налага моделът на компактните кабриолети, малки двуместни роудстери от типа на Mazda MX-5.

Връщане към кабриолетите с четири врати?
Сега обаче, според Motor Trend, Mercedes-Benz е на път да се върне към една традиционна форма на кабриолета от преди години. Това ще стане с кабрио-версията на S600, която ще бъде произвеждана на базата на концепцията Ocean Drive и ще се появи през 2011 г. 

Подобни намерения има и Audi, където вече се работи над кабриолет с четири врати на базата на  А7, чиято серийна версия също така ще се появи след около 3 години. 

Концепцията Ocean Drive беше показана през януари на автомобилния салон в Детройт. Тя е произведена на базата на седана Mercedes S600. Очаква се още базисния модел на новия кабриолет да бъде с V8 двигател с обем 5.5 литра. Най-силната версия ще бъде с V12 на AMG и обем 6.2 литра. 

Когато говорим за завръщане към по-старите традиции на кабриолетите с четири врати, трябва да уточним, че става въпрос главно за американски модели от типа на Lincoln Continental от 60-те години на миналия век. По-късно тези модели постепенно изчезнаха от производство, поради високата си цена, лошата динамика която предлагаха и големия разход на гориво. 


Все още не може да се каже със сигурност, че Mercedes ще пристъпи към серийното производство на кабриолет на базата на S 600. Съмненията се пораждат и поради факта, че вече има решение за производството на кабриолет на базата на купето CL, (на компютърния образ), а това може да доведе до нежелана вътрешна конкуренция между двата автомобила, чиято предварителна цена се определя на около 100 000 евро.  
0 от 500