IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Auto Zeitung - Ampera е най-добрата електрическа кола

Моделът на Opel надделя над Tesla Model S и BMW i3

Auto Zeitung - Ampera е най-добрата електрическа кола

Auto Zeitung - Ampera е най-добрата електрическа кола
Снимка: Opel

Електрическата кола с удължен пробег Opel Ampera бе удостоена с отличието за екологична мобилност “Green Mobility Trophy 2013”, което се присъжда от авторитетното германско списание Auto Zeitung.

Авангардният модел на Opel се е наложил над общо 18 претендента за титлата в този клас, сред които и основните му конкуренти на пазара Tesla Model S и BMW i3. Журито на конкурса се състои от читатели на германското списание, които през тази година са били над 180 000.

"С наградата Green Mobility Trophy Auto Zeitung награждава модели и концепции за задвижване избрани от читателите, които са основополагащи в своя клас по отношение на екологичното и ефективно използване на ресурсите", сочи информацията от Opel.

Припомняме, че Ampera се появи на пазара през 2011 година, като вече грабна отличията “Автомобил на годината 2012”, “Световен зелен автомобил на годината” и победи при избора на читателите на Auto Bild и Autoscout24.de.

Подробна информация за Opel Ampera вижте ТУК

Тагове: opel ampera auto zeitung
0 от 500
  • #28
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Верно край на мача!!!Волт го спряха от производство заради трагично ниските продажби и Ампера е грози същото най-късно до година.Ако бяха добри щяха да ги купуват.
  • #27
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ДО ВСИЧКИ ( преди 10 години )
    150 коня / 370 нютона / 8 години гаранция на батерията / Емисии при зареждане САМО ОТ ТЕЦ: CO2 80-100 g/km (ТЕЦ-ът има очистващи инсталации и не е в центъра)ЕМИСИИ НА ОБИКНОВЕНА КОЛА СРЕДЕН КЛАС (ВКЛЮЧВА ДОБИВ, ТРАНСПОРТ И ДИСТРИБУЦИЯ НА ПЕТРОЛ + ПРЕКИ ЕМИСИИ) --->>> 300-500g/km CO2Край на мача!Приуси п-ки м***йни...!
  • #26
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    По-скоро, не казват какво карат,а само се правят на голяма работа.Всъщност те са без книжки и вероятно си мечтаят някой ден да имат възможност да седнат зад волана,но за сега освен на скоростният лост,на друго нещо в кола не са сядали.А на подигравките за Клиото мога само да кажа,че е един прекрасен градски автомобил.Здрав,удобен и ергономичен.Не са много автомобилите даващи реален разход 5/100 градско и под 4/100 извън града.
  • #25
    4 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 10 години )
    Всъщност само *** карат /и по-често бутат/ *** като рено! В същия клас са москвича, ладата, дачията, тата и др.подобни.
  • #24
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Олигофренски,а ти каква кола караш/буташ/?
  • #23
    5 rate up comment 8 rate down comment
    А дали има!!? ( преди 10 години )
    По-прости парчета от тия дета "карат"/бутат/ недоразумения като рено та и акъл за коли взели да дават, след като чели-недочели няква статия!!?
  • #22
    3 rate up comment 7 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Да, как позна! Аз съм нещо нередовен и за това когато плащам голяма сума пари ме интересува как изглежда една кола. Ти понеже си голям мъжкар не плащаш и не те интересува а :)) Я ми сподели какви са ти критериите, защото като гледам как си се хванал за Приуса май друг е меката китка...
  • #21
    10 rate up comment 6 rate down comment
    до: тъпака fan ( преди 10 години )
    Важното,е че в 95% от тестовете Ампера е по-готината кола. Може да е по-малко икономична,по-малко ергономична, но изглежда 100 пъти по-добре...----------------------------Да позная ли!Ти си или жена или мека китка.Жена ми и майка ми си избират винаги колите на външен вид и цвят,като теб,а мъжете по съвсем други критерии.Значи накрая излезе,че не само си много глупав,а и с пичка между караката.
  • #20
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ***,по-***,най-***...fan!Някой го бил зароббал смешкото.Наистина си извънредно ***.Още първата година можеш да отидеш в който искаш сервиз или да си е поддържаш колата сам без да разчиташ на гаранция.Обаче богаташите,като теб си поддържат колите сами и не ходят на оторизиран сервиз,нали?Не те знам колко си богат,но за пореден път се вижда колко си ***.Аз не коментирам кой какво кара,а ти го правиш.Щом за теб Клио е кола,която е нещо долно,значи си над тези неща и караш нещо велико...
  • #19
    4 rate up comment 9 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Само да отбележа на "специалиста" с гаранциите- такива измислени фирми с 5-10 години гаранция означава, че трябва да се набутваш всичкото това време в лицензиран сервиз за обслужване, което са страшни пари. Нормалните фирми дават 2 години гаранция и те оставят да избираш удължена гаранция а не те заробват като с кредит за недвижим имот.