IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Quattro с втора премиера

Серийният вариант може да се появи през 2016 г., смятат от компания

Audi Quattro с втора премиера

Audi потвърди информацията, че ще представи обновена версия на концепта Quattro по време на автосалона във Франкфурт.
Audi Quattro с втора премиера
Припомняме, че първият прототип излезе през 2010 г. и бе изграден на базата ан RS5, а новата машина ще използва скъсена версия на архитектурата на RS7, пише германското издание Auto Motor und Sport.
Audi Quattro с втора премиера
Концептът, който има за цел да възроди легенадарния модел от 80-те, ще използва 4.0-литров V8 двигател с повече от 600 к.с., който ще бъде комбиниран с електромотор. От компанията твърдят, че общата мощност на хибридната система достига 800 к.с. и 1000 Нм, които са достатъчни за постигането на ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, както и за развиването на 300 км/ч максимална скорост.
Audi Quattro с втора премиера
Съвсем естествено, концептът ще оправдае името си и ще разполага с двойно задвижване, диференциал с ограничено приплъзване, адаптивно спортно окачване и керамични спирачки.

От Audi загатват, че серийната версия на Quattro може да се появи през 2016 г., но само в лимитиран тираж. Цените ще започват от около 200 000 евро.

Снимки: Audi

Тагове: audi s1 audi quattro concept
0 от 500