IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen се прицели в Skoda Rapid

Новият E3 Essential трябва да се конкурира с бюджетния модел на чехите

Citroen се прицели в Skoda Rapid

Само преди няколко години Citroen пусна линията си DS, която трябваше да се бори за клиенти с Audi. Икономическата криза обаче изигра лош номер на французите и ги принуди да променят изцяло намеренията си. И да създадат автомобил, който да се конкурира с друг модел на VW Group – бюджетният Skoda Rapid.
Citroen се прицели в Skoda Rapid
На предстоящото изложение във Франкфурт Citroen ще представи първия модел от новата си линия C-Line – хечбекът E3 Essential, съобщава Autoblog. Той съчетава в себе си новата философия на марката, която се състои от 3 думи - Pure, Simple, Smart (Чист, Семпъл и Умен). Според представители на компанията производител главното достойнство на машината са впечатляващият дизайн, взет от моделите C4 Picasso и концептът C-Cactus, както и идеалното съотношение между цена и качество.

Цените на E3 Essential ще бъдат напълно конкурентни на Skoda Rapid, която в момента се предлага в редица европейски държави за около 11 000 евро. На първо време френската машина ще бъде достъпна с 1.2-литров бензинов двигател VTi с мощност 82 к.с., както и с дизелов 1.4 литров HDi с мощност 70 к.с.

Снимка: Autoblog

Тагове: e3 essential c-line
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    PeugeotBG ( преди 10 години )
    Стогодишна история имат разни други марки. PSA e с двестагодишна.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Ситроен и по-точно ПСА, вървят към фалит със сегашното си ръководство. Това е ясно. Двете марки взаимно се изядоха - Пежо се опитва в момента да бъде Ситроен, а Ситроен Пежо или в случая Шкода. По-бърз път към фалита наистина не виждам. Жалко, защото не може някакви скапани чиновници да съсипват сто годишни марки. Ситроен трябва да бъде скъп и шикозен, а за Пежо всичко останало. Но явно някой има сметка от фалита на тоя концерн. Няма само в БЪлгария да сме тарикати я.
  • #4
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е citroen c elisse не е ли пак бюджетен модел? А относно DS серията DS5 може да се конглокира с доста премиум модели невероятен дизайн.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    целокупното човечество има още много да учи
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Стефан ( преди 10 години )
    Ааа и много СУВове трябва да има за късопишковците
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Nai-nakraq tiq proizvoditeli razbraha,4e horata iskat evtini,zdrawi,bezproblemni awtomobili,koito da im slujat!