IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lucra подготвя нова бегачка

Леко шаси и огромен двигател - това е концепцията на американската компания

Lucra подготвя нова бегачка

Повечето от вас най-вероятно никога не са чували за американската компания Lucra. Ако продължават в същия дух, калифорнийските производители на екзотични спортни коли, са обречени да станат популярни, пише Motorauthority.
Lucra подготвя нова бегачка
Lucra 2.2

В момента портфолиото на компанията се състои само от един модел - олекотен роудстър с V8 двигател, чиято концепция учудващо напомня на Shelby Cobra. Очаква се в скоро време към него да се присъедини втори модел, който ще запази успешната концепция: леко шаси с голям V8 двигател.
Lucra подготвя нова бегачка
Работилницата на Lucra в Калифорния

Припомняме, че Lucra LC470 е изграден на базата на олекотена тръбна конструкция и купе от композитни материали, чийто дизайн е силно повлиян от Porsche 356 Speedster. Машината се предлага с мощност от над 600 к.с., които се произвеждат от различни V8 двигатели, произведени за Lucra от General Motors и AMG. Въпреки големите двигатели, с които се предлага, колата тежи малко повече от 900 кг.
Lucra подготвя нова бегачка
Lucra LC470

Засега е известно, че новият модел носи заводско обозначение 2.2 и купето му е вдъхновено от друга автомобилна класика - Corvette Stingray Concept. Пропорциите на колата предполагат, че двигателят е разположен зад предния мост, точно както при LC470. Сигурно е само, че задвижването отново ще се осигурява от някое от инженерните творения на AMG или General Motors.

Lucra 2.2 ще бъде малко по-голяма от LC470, а представянето й ще бъде сходно. Можем да очакваме ускорение до 100 км/ч в рамките на 3 секунди.

Снимка: Lucra

0 от 500