IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещата Alfa Romeo Spider ще е наполовина еднаква с Mazda MX5

Нови подробности за роудстъра на италианците, който ще излезе през 2015 г.

Бъдещата Alfa Romeo Spider ще е наполовина еднаква с Mazda MX5

Английското издание Autocar се добра до първа официална информация за бъдещия роудстър Alfa Romeo Spider, който се разработва съвместно с Mazda. Оказва се, че моделът ще използва едва 40 % от агрегатите на новата Mazda MX-5, въпреки че и двата автомобила ще се произвеждат по едно и също време в един и същ завод.
Бъдещата Alfa Romeo Spider ще е наполовина еднаква с Mazda MX5
* Неофициално изображение Autocar

По външния вид на бъдещия Spider работи Марко Тенконе – главен дизайнер на Alfa Romeo и Maserati, заедно с екипа му от Centro Stile (студиото за дизайн на FIAT в Торино). Именно Тенконе създаде облика на Alfa Romeo 4C, както и на новите седани на Maserati – Quattroporte и Ghibli. Затова и се очаква, бъдещият роудстър да бъде изцяло в стила на 4C, като италианците ще се откажат от използването на ретро дизайн и на елементи от предишното поколение на модела.

Spider и новата Mazda MX5 ще бъдат с еднакви предни стъкла, моторен отсек и окачване. Италианската машина ще достигне дължина от около 4 метра и широчина от 1.7 метра, като ще бъде с около 4 см по-голяма от японската си сестра. Теглото на роудстъра на Alfa Romeo ще бъде около 1000-1100 кг. Spider и Mazda MX5 няма да има припокриващи се елементи от каросерията, но по-голямата част от салоните им ще бъде еднаква.

Според изданието роудстърът на Alfa Romeo ще се предлага с 1.4-литров бензинов турбо мотор. Той е същият като на модела Giulietta, където е достъпен в два варианта на мощност – 120 и 170 к.с. Очакванията са при Spider моторът да бъде форсиран и да надмине 200 к.с. Трансмисията ще бъде 6-степенен автомат с двойно сцепление.

Бъдещият модел на Alfa Romeo ще се произвежда само в завода на Mazda в Япония. Той ще се появи на пазара през ноември 2015 г. В началото на същата година ще бъде готово и следващото поколение на MX5.

Снимка: Autocar

0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    al ( преди 10 години )
    До груди ,точно пък за 10 годишните табла на Алфа не можеш да кажеш че са ефтинджос,и пластмасови. Аз карах 156 98година произведена за 2 години и около 30 хил.км навъртени ПО АРМАТУРНОТО ТАБЛО НЕ ЧУВАХ НИТО ХЛОП,НИТО СКРИБУЦ. Единствено пасажерския айрбек леко беше понадигнат в двата края,но не беше проблем.Сега със 147 03г е същата ситуацията 6+
  • #7
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Силата на примера: От Мазда ще получат наготово надеждни коли, заради Мазда се отказват от ретроелементи в дизайна.
  • #6
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тези алфи със сигурност няма да са кат някоя 145 или тем подобни само ще са със много добре изпитани. А за дизайн просто маздата бледне е пред алфата. Надявам алфата да успее да изгради този нов имидж с ц4 и другите модели
  • #5
    10 rate up comment 22 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Моя избор ще е маздата 10 от 10 пъти. Само виж една алфа на 10 години и после една мазда на 10 години. На алфата всичките и пластмасови и гумени елементи отвън са изпечени и изронени или паднали. И мазда не са първенци по качествени материали ама Алфите ми се струват още по-зле.
  • #4
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Според мен алфа поемат по правилния път както е едно време един вид да правят "бюджетни супер коли" и такива готини купета и този вид спайдари. Това е начина да се върнат към миналото спортни коли а не някакви ванове и тем подобни.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мога да си купя само Алфа,която е правена от японци.Ще е супер,сигурен съм,само цената да не е солена,защото ако е то избора ще е само един МХ-5.Всъщност предполагам,че на Алфата ще и накачат доста екстри и за това ще е с подобно тегло.Предполагам Маздата ще бъде под 1000 кг иначе ще е малко неериозно.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Поне за маздата съ сигурност ще гледат цената да е добра. Настоящото поколение е около 40К лв. Новото едва ли ще е повече, което е супер.
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан ( преди 10 години )
    Ааааа гадове, обещахте много под 1000кг. но пък това значи, че ще ползват стомана и цената ще е приемлива...