IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type-R ще е готов през 2015 г.

Хечбекът ще бъде разработен специално за пазара в Европа

Honda Civic Type-R ще е готов през 2015 г.

Honda се нуждае от още 2 години, за да довърши разработката на следващия Civic Type-R, съобщи изданието AutoExpress, което цитира изпълнителния директор на японската компания Таканобу Ито. Първоначално японците смятаха, че моделът ще бъде готов най-късно до края на настоящата година.

Honda Civic Type-R ще е готов през 2015 г.
"Горещия" хечбек ще бъде изграден специално за пазара в Европа, като при изграждането му ще бъде използвани голяма част от техническите решения, използвани от тима на Honda в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Основното от тях е кормилната система на машината.

Ръководството на компанията си е поставило за цел да създаде автомобил с предно предаване, който да стане най-бърз в класа си. Хечбекът ще трябва да подобри постижението на Renault Megane 265 Trophy за най-бързо преминаване на Северната дъга на пистата "Нюрбургринг", което е 8:07.09 минути.

За да изпълни поставената си цел, новият Civic Type-R ще разчита на двигател с мощност мининимум от 265 к.с., но е напълно възможно реално той да развива около 300 к.с. Един от топ мениджърите на Honda - Деймид Ходжетс, смята, че за целта ще бъде използван 1.6-литровият турбо агрегат от състезателния Civic WTCC. Той ще работи съвместно с 8-степенна роботизирана трансмисия с двоен съединител

Първите тестове на новия модел ще се проведат на "Нюрбургринг" още през тази есен. Стартът на производството на хечбека е планиран за началото на 2015 г. в завода на компанията в Суиндън (Анг). Civic Type-R "next" ще бъде първият от серията модифицирани модели на Honda, като той ще бъде последван компактен кросоувър на базата на Jazz, който ще трябва да се конкурира с Nissan Juke.

Освен това японците смятат да пуснат Civic във версия "кросоувър", както и като автомобил с водороден двигател. Японците разработват също така нова хибридна система, в която освен двигател с вътрешно горене ще влязат 3 електромотора. Този агрегат ще се използва както за компактния ван Jazz, така и за продължението на суперколата NSX.

Снимка: Honda

Тагове: honda civic type-r
0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Отчетливи били. Да от 1992 и от 2008 наистина имат разлики. И какво ми ги набивате тези минуси нали хонда са много добри пак ви питам къде в WTCC че и догодина и от ситроен бой май ще ядат че и от сеат
  • #5
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ааа и кое по точно им доброто представяне на хонда 7 8 места. Нали това е вашата любима марка най-добрата. А аз като чуя най-добрата очаквам да е най-добрата на всякъде. Нека да го извадят тоя сивк тогава да мачка конглокенцията, а и да вземат малко да го променят визуално че човек се чуди кой стар кой нов модел.
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо до Кодошо ( преди 10 години )
    Аз ще си я купя ако искам мен не ме мисли, ами се моли да ти вдигнат още социалните помощи
  • #3
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "Един от топ мениджърите на Honda - Деймид Ходжетс..." - дотук беше и хонда!Щом хамериканците са се набъркали в менажерията и!
  • #2
    27 rate up comment 4 rate down comment
    ?!?!! ( преди 10 години )
    Аз мисля, че се представят добре като за първи сезон в WTCC. И пише , че ще пренесат "технически решения" а не "технологии" от състезателната версия.
  • #1
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Защото мегана ще си стои все такъв до 2015 а. Първо да вземат да си оправят хондите в WTCC тогава да вземат технологии от там за масовият тайп-р