IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Passat навърши 40 години

От излизането на модела през 1973 г. са продадени над 20 милиона автомобила

Volkswagen Passat навърши 40 години

Volkswagen празнува 40-ия рожден ден на своя Passat, обръщайки внимание на историята на популярния модел.
Volkswagen Passat навърши 40 години
Представен през май 1973 г., Passat е излязъл изпод ръцете на италианския дизайнер Джорджето Джуджаро. Неговата идея била да създаде автомобил, който да бъде едновременно практичен и да се харесва на средностатистическите семейства. Официалното му излизане на пазара се случва през юли, като малко след това Passat се превръща в най-продаваната кола в Германия.

До 1980 г., когато е свален от производство, от Passat MK1 са пласирани 2.5 милиона автомобила.

Второто поколение на модела предлага серия нововъведения, сред които петцилиндров бензинов двигател, турбодизел и система за задвижване на четирите колела. От този модел започва да става ясно, че Passat има потенциала да се превърне в автомобил с международна популярност. MK2 се произвежда в Белгия, Испания, Бразилия, Мексико, Южна Африка и Япония.

Следващиге поколение надграждат имиджа на Passat, като до момента така и няма модел от серията, който да е считан за провал. Петата генерация побеждава конкуренцията, предлагайки изцяло поцинковано купе, луксозен интериор и избор от 4-, 5-, 6- и 8-цилиндрови двигатели.

"Шестицата" и "седмицата" надграждат успехите на модела, помагайки на Volkswagen да продаде над 20 милиона Passat-а от 1973 г. до днес.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen passat
0 от 500