IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пистово BMW M3 за улиците

Германците от G-Power представиха екстремна версия на колата със 720 к.с.

Пистово BMW M3 за улиците

Германското ателие G-Power, в което работят едни от най-авторитетните тунинг специалисти на BMW, създаде поредната си екстремна версия на М3. Благодарение на работата върху двигателя и намаляването на теглото на автомобила, носещ названието M3 GT2 R, той ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3.7 секунди.

Немци създадоха пистово BMW за улиците

Новата разработка на G-Power е поредната крачка в развитието на проекта M3 GT2 R, представен още през 2010 г. Тогава 4.0-литровият двигател на М-ката развиваше 600 к.с. Сега обаче мощността му е нараснала до 720 к.с., а максималният въртящ момент достига 700 Нм.

За постигането на подобни показатели, туннинг специалистите са усъвършенствали механичния компресор SK III Sporty Drive, модернизирали са коляновия вал и са увеличили обема на мотора от 4.0 на 4.6 литра. Сериозно модернизирани са системата за охлаждане, както и изпускателната система на автомобила,  като част от нейните детайли са направени от титан.

Специалистите от G-Power са успели да накарат BMW M3 сериозно да отслабне. Спортният автомибил е останал без задни седалки, а част от каросерията му е от карбон. От въглеродни нишки са изработени калниците и капака, а стандартните седалки са заменени от спортни, всяка от които е с 12 кг по-лека от фабричната. В резултат от това M3 GT2 R тежи 1500 кг., а максималната му скорост достига 330 км/ч.

За да осигурят ефективно спиране, инженерите са монтирали по-големи спирачни апарати с 396-милиметрови предни дискове. Те са скрити в 20-цолови джанти Silverstone RS с гуми Michelin Pilot Cup с размер 245/30 отпред и 315/25 отзад.

Любопитното е, че въпреки състезателните си достойнства, G-Power M3 GT2 R е получил сертификат за използване по обществени пътища. Това обаче си има сериозна цена – колата е оценена на 195 310 евро.

Снимки: G-Power

Тагове: g-power bmw m3 m3 gt2 r
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    M3 ( преди 10 години )
    ***! На 400 метра драг Покемона яко ще е нагълтал пушляка на Бавареца! С тея Покемонски изцепки за залъгване от 0 до 100 за 2,7сек!И от там нататък ......язък за конете и въртящият момент! Къде ще се мери Покемона с легендите!?!Съществува една марка една легенда при двигателите и това е точно BMW S70/2! Кошмарът на японците! Още им се навлажняват гащите когато му чуят ревът .........Съветът ми е за истинските ценители на коли! Не се залъгвайте с японски имитации на европейски коли!
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до Анонимен ( преди 10 години )
    0 до 100км/ч само за 3.7 секунди. а е 720 коня, а GT-R е 550коня иии 0-100км/ч за 2,7секунди.. дори и сток GT-R си остава по бърз от пипната М3-йка. И после немците или японците са по-напред? А да четох преди малко тук в аутомедия статия за специалната версия на бугати,където е 1200 коня 0-100км/ч за 2,6сек. Нисана си е машина и то за парите,който я искат и качествата,който показва на пътя си заслужава.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    38 085 450 стотинки са това! :)
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    .................... ( преди 10 години )
    според мен колата си заслужава всяка стотинка
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до анонимен ( преди 10 години )
    "Накичили" са я с тези лепенки защото това е пистово М3 а не стандартната версия."Новата разработка на G-Power е поредната крачка в развитието на проекта M3 GT2 R, представен още през 2010 г." -кратко и ясно. доколкото знам новото М3 все още няма състезателна версия.
  • #6
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Колата е направена и оптично и механично звяр. Получил се естрахотен дизайн а като четем характеристиките колата е уникална. Само две неща ме дразнят. Първо че са я накичили като *** каруца с тези лепенки. И второто е защо, защо са тунинговали стария модел на М3. Сега излезе нов модел, можехте да направите същите чудеса и по него и собствениците му щяха да карат актуалния модел. А сега със стария, нещата ще изглеждат за непросветените М3 втора ръка с тунинг.
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    JDM+Mercedes до Мен ( преди 10 години )
    BRABUS......
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Мен ( преди 10 години )
    В пъти по-жестоко от която и да е разновидност на щайгарската Мерцедес.
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Е те тва е кола, ама на тая цена ше ме прощават. То за тая цена по-добре да се качиш на ферари, порше или там някоя друга луксозна спортна марка. Хубава 3ка, но въпреки това си е БМВ 3ка, не е Ламборджини че да стува толкоз пари, егати.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    То това едва ли ще си го купи *** и пульо да си го тества по улиците.