IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарската армия избра G-Class

Всъдеходът на Mercedes-Benz се пребори с трима съперници

Швейцарската армия избра G-Class

Mercedes-Benz G-Class е създаден като транспортно средство за армията, а първата му „гражданска” версия излиза през 1979 г. Компанията все още произвежда военни модификации, които се използват от въоръжените сили на редица държави.
Швейцарската армия избра G-Class
Последната от тях стана Швейцария, чието министерство на отбраната избра модификацията G300 CDI за заместник на досега използвания PUCH 230 GE. Любопитното е, че двата модела са базирани на една и съща концепция, но G-Class е на много по-високо техническо ниво.

За да се стигне до избора, представители на швейцарската армия са подложили G300 CDI на жестоки изпитания заедно с още 3 машини на други производители, които също са се борили за поръчката. В крайна сметка всъдеходът на Mercedes-Benz се е представил като най-надеждния и същевременно най-лесен като управление и поддръжка автомобил. Той и съперниците му са били тествани през пресечена местност, както и при планински условия с много ниски температури.
Швейцарската армия избра G-Class
Машините ще бъдат използвани по време на всякакви операции. Версията Mercedes-Benz G300 CDI разполага с 6-цилиндров дизелов мотор OM 642 с мощност 184 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той работи с 5-степенна автоматична скоростна кутия и може да развие до 160 км/ч.

Благодарение на клирънса си от 210 мм и изнесената нависоко тръба на всмукателната система, модификацията може да преминава през водни препятствия с дълбочина до 600 мм. Допълнителното преимущество идва от системата за задвижване на четирите колела, бавните скоростни и трите блокировки на диференциала.

Снимки: Mercedes
 

Тагове: mercedes g-class
0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 0 rate down comment
    О.Р. ( преди 10 години )
    Швейцарската армия е като гвардеец, който е на фронта.Лъскав, зализан, спретнат, оборудван, но без никакъв опит.Швайц нямат опит във военното дело и няма никога да натрупат такъв, защото няма с кого да се бият, а и никой не иска.Съвсем хипотетично може да се каже, че германците, ако ги нападнат с пожарната си команда ще ги превземат.Превземат ли ги обаче ще ядат хурката.Всеки швейцарец има оръжие и партизанството ще разкаже играта на противника.Ландшафта е перфектен за партизански действия.
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    SWISS MADE ( преди 10 години )
    Prostotiya e da se podigravash s SCHWEIZER ARMEE !!! Nay - militariziranata durzhava v EU e Swiss a v svetoven mashtab mozhe samo Israel da se sravnyava s neya.Sistemata na voenna povinnost e perfektno izgradena,kato chisleniya sastav na redovnata armiya e 135000 voynika plyus 80000 zapasnyatzi(8miliona naselenie).Osven tova mnogo grazhdanski firmi sa angazhirani vav voennata promislhlenost na stranata.Aviatziyata i suhopatnite chasti sa s vazmozhno nay-dobroto vaorazhenie (nemsko,rodno i US).
  • #24
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Швейцарската и македонската армии нямат загубена битка. Защото никога не са водили такива ;D
  • #23
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Швейцарска армия - има ли такова животно?? Знам че има швейцарски гвардейци с пики които пазят папата. Сигурно за тях ги взимат тия джипове ;D
  • #22
    6 rate up comment 2 rate down comment
    София-град ( преди 10 години )
    Я оправете веднага швейцарската армия. Тия са калъфи. Българският интелект е недостижим. Обяснете им, кой автомобил е най-подходящ за тях. Как да го поддържат и как да го карат. Покажете им как се живее! Ние сме каймакът на инженерството и дизайнерството в световен мащаб. Цървулопроизводители! Да живей нашата свръх напреднала нация!
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Швейцарците изобщо за какво им е армия като половинта свят си държи парите там. През втората световна война целяи свят беше пламнал от Европа до Азия и само те си бяха спокойни, така че да не се харчат за глупости ;)
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    SWISS MADE ( преди 10 години )
    Zvuchi paradoksalno , no BUNDESWEHR (Germanskite vuorazheni sili) sa oburudvani osven s rodnite G Class, sashto i s ne po-loshite mashini MOVAG Eagle - Made in Switzerland .
  • #19
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Къде са тойотките ( преди 10 години )
    .... очават бедните имигранти пред трудовите лагери в перолните държави
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    О.Р. ( преди 10 години )
    Не спорете,защото машината е това:http://***.megacruiser.com/gallery/military/или напишете в търсачката:Mega Cruiser Military versionС G-Class офицерите може само да ги карат от вкъщи до щаба.За друго не става.Даже и за това не е много сигурен поради голямата си височина и малката си ширина.Обръща се при много малък страничен наклон и висок център на тежестта.При бойни действия не само ще е идеална мишена,а и при избухването на бомба в близост,въздушната вълна ще го обръща.
  • #17
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "да влязат в Офроуд клуб България" Ха-ха-ха, те понезе тези дето пишат много по автофоруми са с много опит. Повечето там са такива ***, да не говорим, че истинските маниаци на офроуд не пишат по форуми. По форуми пише малко народ, най-вече да се изфука, в случая с джипките си.