IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo иска да стане конкурент на BMW

Италианците обмислят нови седани със задно предаване, както и два кросоувъра

Alfa Romeo иска да стане конкурент на BMW

Alfa Romeo е известна с производството на стилни спортни седани, които в последно време изгубихме от поглед. Ето защо италианците са решили да се отърват от хечбек моделите си MiTo и Giulietta и да се концентрират в производството на автомобили със задно и двойно задвижване, пише британското издание CAR.
Alfa Romeo иска да стане конкурент на BMW
Снимка: Worldcarfans, Alfa Romeo Gloria Concept на изложението в Женева 2013

Смелите планове на Alfa Romeo са компанията да работи съвместно с Maserati при разработката на нова модулна платформа, върху която ще бъдат изградени два нови седана и два кросоувъра. Първият от тях е отложеният във времето Giulia, който се очаква да се появи през 2015 г. като конкурент на BMW 3-Series. Малко след това на пазара ще излезе и модел с името Alfetta, който ще бъде по-голям и ще се прицели в BMW 5-Series и Mercedes E-Class.

Същото е положението и при заплануваните джипове. Първият от тях ще се бори с BMW X1 и ще излезе през 2017 г., а година по-късно ще бъде последван от модел със сходни размери с тези на BMW X3.

Засега подробности липсват, но се смята, че моделите ще имат спортна стилистика и смели пропорции. Не е изключено в някои от версиите клиентите да открият туин-турбо V6 двигателя на Maserati, както и 8-степенната автоматична трансмисия.

 

0 от 500
  • #17
    10 rate up comment 0 rate down comment
    orpheus ( преди 10 години )
    няма спор че bmw са добри коли но извинявай 120 хиляди за 3-ка дизел с M пакет !!!! и другото което е като видиш че някои потъмнели по рождение индивиди с ланци на врата карат това със усилена музика АЗИС не мерси ....!!!
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това че пише му от горе БМВ не значи че не е скъпа еднодневка защото сега и те са такива. BMW не меката на колите да ти кажа и те нямат тоя дух погледни им спортните модели М серията и виш какви зализани са сега. М3 сега е за някой синковец комплексиран а М5 е за някой комплексиран татко. Като видиш по старите модели те изглеждат ЛОШИ а сега това го няма.
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    1! ( преди 10 години )
    Обещания! Феновете ги слушат години наред ,а марката все повече намалява моделната си гама. А обезличаването отдавна е налице. Забога в момента се предлагат само 2-а хеча на които дори неможеш да избираш брой врати (за какво говорим)! Според мен тези статии се пишат от журналисти на които марката не е безразлична, ей така колкото да се чува ,че същетвува още не ,че нещо реално се случва.
  • #14
    8 rate up comment 0 rate down comment
    orpheus ( преди 10 години )
    Kъм Sheldon няма значение всеки може да се изнвереи на жена си с по красива , та говорим за алфа ромео ;)
  • #13
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    Това, че ще правят големи коли със задно не ги прави конкypент на BMW. То не става ей така с магическа пръчка да върнеш доверието на клиента, като системно си го унищожавал последните 15-20 години. Иначе и BMW и Alfa има страхотни традиции, разликата е, че първите ги продължават и сега. Alfa просто изтърва момента да конкypира BMW и се превърна в това, което е Renault за Франция - масов автомобил еднодневка, караш 3 години и взимаш новия.
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    Всъщност коелга, шасито на 159 не е направено за него, а за модел в горния клас, но впоследствие е решено да се използва в 159.Дизелите в Алфа винаги са малко по-мощни от тези във Фиат.Иначе съм съгласен, че 159 е приятна кола. Дали е типична Алфа ... това не е в моята компетенция.
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Дебелия ( преди 10 години )
    Скъпото евро срина продажбите на Алфа и Ланча. Там се крие ключа от палатката!
  • #10
    12 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 10 години )
    Brera и 159 са просто уникални коли
  • #9
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Д ( преди 10 години )
    Ами всъщност Алфа 159 е една доста приятна и типична Алфа. Шасито е изцяло направено за нея - няма други автомобили, които го ползват. Управлението е директно и доста натурално - нещо типично за Алфа. Остава само липсата на задно и дизелите, които са от Фиат и не са много популярни за една Алфа, но пък аз не мога да се оплача от това - вече година и половина карам такава алфа и всеки път ми е невероятен кеф да я шофирам.
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    "...Ето защо италианците са решили да се отърват от хечбек моделите си MiTo и Giulietta..." - Ами ако ги спрат и тях, какво ще продават до 2015? Лимитираното 4С? А тези приказки за новите платформи, за задното задвижване, за тройно по-големите продажби следващите две години, за наследника на 159 и 166 ги чета от 2010г...