IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan спира производството на купето Altima

Версията седан обаче ще остане на пазара

Nissan спира производството на купето Altima

Ръководството на Nissan е взело решение да спре производството на модела си Altima във версия купе, съобщава изданието Wards Auto.
Nissan спира производството на купето Altima
Официалните причини не се съобщават, но най-вероятно решението е взето заради ниските продажби на тази модификация. През 2012 г. в Северна Америка са продадени общо 303 000 автомобила от семейството Altima. Това е с 12.6 % повече от резултатите, постигнати през 2011 г. Не се знае обаче колко са реализираните екземпляри от версията купе, тъй като Nissan съобщава единствено общите продажби на модела.

Двувратият вариант на Nissan Altima от четвърто поколение бе показан в края на 2006 г. на изложението в Лос Анджелис. Купето е предназначено за пазарите в САЩ, Япония и Близкия Изток, като се предлага с 2 бензинови мотора – 3.5-литров V6 с мощност 270 к.с., и 2.5-литров четирицилиндров с мощност 175 к.с.

През 2010 г. модификация претърпя фейслифт. Тогава Altima Coupe получи нова решетка на радиатора, нови светливи и различен дизайн на джантите. След това промени по машината не са правени, за разлика от версията седан, която бе обновена през 2012 г.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan altima
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    135i_Cobb_Stage1 ( преди 10 години )
    Абе няма да е заради ниски продажби защото се срещат сравнително често по улиците. Освен ако от Нисан не са си били поставили за цел някакви изклучително високи продажби.