IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep се прицели в Mokka и Juke

Първи подробности за компактния кросовър на марката

Jeep се прицели в Mokka и Juke

За намеренията на Jeep да пусне на пазара компактен кросовър се знае от известно време, но сега изпълнителният директор на компанията Майк Менли разкри първи подробности за модела.
Jeep се прицели в Mokka и Juke
Пред Automotive News топ-мениджърът заяви, че бъдещото возило ще отстъпва по габарити на Opel Mokka. Дължината на машината на Jeep ще е около 4200 мм, докато тази на германския кросовър е 4227 мм. Въпреки по-компактните си размери, автомобилът ще предлага просторен салон и достатъчно голям багажник.

За да се преборят с Mokka, както и с Nissan Juke, в Jeep ще заложат на комфорта и икономичните двигатели, като според Менли новият модел ще бъде лидер в класа по разход на гориво. Изпълнителният директор на американската компания допълва, че целта им е да привлекат клиенти най-вече сред хората, които до момента са си купували седани и хечбеци.

Менли не даде други подробности, но според последните данни, моделът на Jeep ще бъде на платформата на Fiat 500X. В гамата двигатели на „италианеца” влизат бензинови мотори с обем 0.9 и 1.4 литра и съответно мощност от 105 и 95 к.с. Има и турбо-дизел с обем 1.3 литра и 85 к.с. Стандартната версия на 500Х e с предно предаване, но при по-високите нива на оборудване се предлага и система за задвижване на четирите колела.

Тагове: nissan juke opel mokka jeep
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ttt ( преди 10 години )
    последния абзац е много изчерпателен, разкрива същността на колата, мисля, че "американец" трябва да е в кавички, не италианеца.....