IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda тества Rapid комби

Моделът е нещо средно между комби и хечбек

Skoda тества Rapid комби

В началото на миналия месец чешкото автомобилно издание Auto Forum пусна изображения на бъдещата Skoda Rapid във версия комби, която дори бе наречена Spaceback. Тогава така и не стана ясно дали това са истински изображения на модела или в случая се е намесил фотошоп.
Skoda тества Rapid-комби
Ако се съди по публикуваните нови снимки на машината, която бе заснета от по време на истински тестове, то по-скоро става дума за второто. В случая чехите са решили да направят нещо средно между хечбек и комби, с което да привлекат допълнителни клиенти към Rapid.
Skoda тества Rapid-комби
Подобно решение изглежда напълно логично, защото Skoda разполага с комби в този клас - Fabia Combi. При новата модификация на Rapid прави впечатление скосената задна част, както и фактът, че прозорецът на багажника e твърде наклонен - нещо нетипично за комбитата.
Skoda тества Rapid-комби
Помолен за коментар маркетинг-директорът на Skoda Юрген Стакман единствено потвърди, че Rapid комби ще има и то ще се появи на пазара до края на 2013 г. Това означава, че най-вероятно премиерата на модела ще се състои на предстоящото през септември изложение във Франкфурт. Там ще стане ясно и с какви двигатели ще разполага моделът, но се очаква те да не се различават от версията седан.

Снимки: Automotive News

Тагове: skoda rapid
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да, класират я първа единствено заради багажника. Има си хас, направили я 4.6 метра, колкото Сюпърб, как няма да има голям багажник. Идеята обаче е не е да я направиш дълга колкото автобус. В този смисъл Октавия комби е нещо като автомобилна чалга.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да, голям смях! Прочети теста. Те всъщност нищо хубаво не казаха за нея. Смятай как са се увлекли да класират всичко на ФВ Груп на първо място, че дори на си направиха труда да я представят в малко по-добра светлина. Между другото и окачването и не харесаха. Било твърди и подскачало на всяка неравност.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мун_чо ( преди 10 години )
    Оплюват я и са я класирали на първомясто?
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В последния АБ новата Октавия комби незнайно по какви критерии я класираха първа в един тест, независимо, че харчеше най-много и беше с най-слабите спирачки. По важното е, че вече и германците я оплюват, супер евтинджос изпълнение- възможно най-евтините мокетчета, пестена шумоизолация, единствената в теста с 5-степенна скоростна кутия, пластмасите били дори на по-ниско ниво от старата Октавия. Хубаво я описаха.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами естествено че ще ви прилича на Фабия от 2005, тъй като задната и предната част от автомобила са покрити с някакво фолио или покривало което има за десен облика на старата Фабия; всичко това се прави с цел камуфлаж на новия модел и скриване от обективите на папараците по време на тестовете! Покривалото личи особено ясно на задната броня под задния ляв калник, където са се образували гънки и неравности върху покритието.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Благо ( преди 10 години )
    Само на мен ли ми се привижда надпис "фабия" на багажника?
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Издължена фабия ( 2005) ..... no comment!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    mun_4o ( преди 10 години )
    Ако го бяха направили истинско комби (с по-квадратна задница), щеше да изглежда доста по-добре. Но явно ги е страх, да не откраднат клиентите на октавията комби - жалко, аз продължавам да чакам рапид купе :-D
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    боже колко сте *** без извинение...нали се сещате че те слагат такива лепенки на стоповете не за да изглежда като старата фабия, а за да ви заблуди
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    масури ( преди 10 години )
    Няма да изглежда така.. не се хабете..