IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan готви конкурент на Renault Twizy

Японската градска кола ще е по-добрата алтернатива, твърдят от Nissan

Nissan готви конкурент на Renault Twizy

Японската автомобилна компания Nissan, която има тясно сътрудничество с Renault, подготвя конкурент на представеното наскоро в България градско возило на френската марка - Twizy, пише Automotive News, позовавайки се на официална информация от Nissan.
Nissan готви конкурент на Renault Twizy
Автомобилът на Nissan, който все още е в начален стадий на разработка, вероятно ще бъде базиран на концепцията Land Glider (на снимките), която японската марка показа през 2009 година. Моделът ще има същото приложение като Renault Twizy, но ще бъде по-добрата алтернатива.

"Искаме да комбинираме гъвкавостта на мотоциклет със защитата от всякакви метеорологични условия, която дават автомобилите, заявява пред Automotive News Етиен Хенри, директор продуктово планиране в Nissan. - Renault Twizy прави точно това, но ние сме на мнение, че можем да предложим още по-добър продукт".

Етиен Хенри не разкрива конкретни факти около бъдещото возило, като уточнява единствено, че то ще има електрическо задвижване. Градското превозно средство вероятно ще заеме много от концепцията Land Glider, но ще използва и множество нови разработки.
Nissan готви конкурент на Renault Twizy
Етиен Хенри има опит с автомобилите, които съчетават качествата на няколко различни возила. Той е бил продуктов мениджър на първото поколение на хитовия Qashqai, който представлява комбинация между компактен хечбек и всъдеход.

Освен Nissan, конкурент на Renault Twizy готви и Toyоta. Возило им, което носи името i-Road, бе представено на изложението в Женева и трябва бъде пуснато в ограничен тираж още през тази година.

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Чети и не говори на иззуст:http://***.bild.de/***/service/gebrauchtwagen/autobild-tuev-report-2013-tops-flops-27547974.bild.html
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    Как да ти кажа, вероятно се интересувам...Иновативността и продажбите нямат правопропорционална връзка.Не знам защо смяташ, че нисан правят по-добрите автомобили, но Рено е по-голямо име в моторните спортове, Рено е лидер в сигурността при масовите автомобили.Статистиката на Декра за повреди между 100К и 150К км дава предимство на Меган 2 спрямо Алмера и паритет между примера и Лагуна 2. Да не говорим, че Примерата губи спрямо считаните за чупливи италианки - Алфа Ромео 159Достатъчно ли е?
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до: Веселяк ( преди 10 години )
    Освен това,ако беше чел статията,нямаше да хвърлят ТИ боб,за да откриеш откъде АЗ знам.Само няколко цитата ще ти дам:Японската градска кола ще е по-добрата алтернатива, твърдят от NissanМоделът ще има същото приложение като Renault Twizy, но ще бъде по-добрата алтернатива.Освен всичко колата Renault Twizy е базирана на концепта на Нисан Land Glider,който всъщност е на снимките и е направен 2009 г.,т.е.Twizy е творение на Нисан,ако още някой не го е разбрал.Батериите и електрониката също.
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до: Веселяк ( преди 10 години )
    Веселяк,ако беше автомобилен фен и се интересуваше малко повече,вместо да спамиш,щеше да знаеш,че в алианса Рено-Нисан,Нисан винаги правят по-добрите и иновативни автомобили.Нисан е водещата компания в алианса и благодарение на него са на голяма печалба.Ако не ти е трудно намери класации за качество и надеждност,за да се увериш сам,а ако искаш погледни във Уйкито да разбереш кой колко е продал и кой колко печалба има.Това са прости и елементарни неща и не виждам смисъл да ти ги обяснявам.
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    razgradski pop ( преди 10 години )
    глупости..все едно SEAT да готви конглокент на VW..
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    И как разбра, че е по-добро от Туизи? Фърля боб ли?
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В зависимост от цената бих си го купил.Много повече ми харесва от Renault Twizy и със сигурност е много по-добро.
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Малко по-добра защита има от който и да е мотоциклет.С тази разлика,че не се движи така *** бързо,така че по-малко вероятно е да се размажеш някъде с него.А иначе изглежда като кадър,сниман на 16/9, а излъчен в 4/3.
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    2 "+"-са от мен
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    БМВ фен ( преди 10 години )
    Не, с 5-ца Е39-ка , пак за 5 бона :)