IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan изолира дизайнерите си от тези на Infiniti

Японците се надяват да попречат на копирането на идеи

Nissan изолира дизайнерите си от тези на Infiniti

Nissan ще отдели дизайнерите от тези на Infiniti, като част от плана си да акцентира върху идентичността на луксозната марка, съобщава Wall Street Journal. Това се случва за първи път в корпоративната история на компанията.
Nissan изолира дизайнерите си от тези на Infiniti
В дизайнерския център на Nissan, разположен в тихо предградие в покрайнините на Токио, е издигната стена, за да се отдели екипа на Infiniti в отделно работно място, забранено за служители на Nissan. Скоро дизайнерите на луксозната марка ще имат и собствен вход, за да не могат да се смесват с останалите си колеги.

Целта е да се поправи един от основните проблеми, свързани с имиджа на Infiniti - че марката не крещи "лукс". Всъщност много от моделите често приличат на стандартните автомобили на Nissan.

"Беше като един и същ език, но с различен акцент", обяснява Йохан де Нишен, коментирайки първото си впечатление за колите, след като оглави Infiniti миналия юли.

Една от причините за това е, че дизайнерите са работели в „един свят на Nissan“. Всеки път, когато някой от тях отивал на обяд или за чаша кафе, той минавал покрай скици на Nissan. Някои от тези скици все още били в съзнанието му, когато се връщал да работи над модели на Infiniti. "Звучи тривиално", посочва Алфонсо Албайса, който неотдавна оглави дизайнерското поделение на Infiniti. "Но подсъзнателно това започва да влияе", допълва той.

В предишната си роля на ръководител на проектите на Infiniti и Nissan, той често виждал скици на Infiniti, приличащи подозрително на подобни модели на Nissan, като например луксозния седан Maxima.

Друг проблем бил, че дизайнерите работели едновременно по проекти за Infiniti и Nissan. В резултат на това те не били настроени изцяло на "луксозна" вълна. Сега Infiniti ще има свой собствен екип от дизайнери. Ще бъде обърнато внимание на дори и на пръв поглед незначителни детайли, които по-рано били пренебрегвани, като например бутоните в автомобила или боядисването на металната задна част на капака на резервоара.

Още икономически новини четете в Investor.bg


Снимка: Reuters

Тагове: infiniti q50 nissan maxima
0 от 500
  • #2
    27 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    speedart, разликата между Дачия и Инфините е 1000 000 пъти повече отколкото Ауди и Сеат, така че успокои се и пиши в темите за немските каски :) инфините е много напред пред немските премиуми..
  • #1
    7 rate up comment 28 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Дачия-Рено-Нисан-Инфинити....едни и съши ***...както и да ги разделят служителите Инфинитито си остава Дачия с други ламарини...