IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайно Porsche за 3 млн. евро изгоря напълно

Знае се само, че прототипът на неизвестния модел е с хибридно задвижване

Тайно Porsche за 3 млн. евро изгоря напълно

Прототипът на неизвестен досега модел на Porsche изгоря в гаража на един от служителите на компанията, съобщава изданието Online Focus. Според експерти от противопожарната служба щетите са за над 3 млн. евро.
Тайно Porsche за 3 млн. евро изгоря напълно
По данни на пожарната, огнището на огъня е било под капака на неидентифицираното превозно средство. Служителят на Porsche първоначално се опитал сам да загаси пожара, но след като не успял, повикал аварийните служби. Служителят, чието име се пази в тайна, и съпругата му са откарани в болница с леки изгаряния.

От Porsche потвърдиха за инцидента, като уточниха, че става дума за хибриден модел на компанията, който все още не е излязъл на пазара. Представител на германския автомобилен производител обяви, че щетите за далеч по-малка сума от 3 млн. евро - нещо, с което пожарникарите и експертите, присъствали на мястото на инцидента не са съгласни.

Към момента Porsche готви за премиера серийна версия на суперколата си 918 Spyder. Тя разчита на 8-цилиндров бензинов двигател с мощност 608 к.с. и два електромотора - 115-киловатов за задната ос и 95-киловатов за предната ос. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3 секунди, а разходът на гориво е 3 л/100 км.

Снимка: Online Focus

Тагове: porsche 918 spyder
0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ха ха влака стрела бил построен от японците ха ха. Верно дошо е много голям ***. Англичаните построиха на Японците влака стрела, след като японците харесаха английския Маглев.
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    За всеки влак си има пътници. Всеки това което може да си позволи. Има среди в които се кара само немски премиум, английски премиум, италиански знаете какви коли и лексъс. И на никой не му пука дали има разни прошляци с два лева в джоба които си мислят, че си платил 20-30% над реалната (според него) цена на колата.
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хаха, trb то за това като отидеш да си купиш германски премиум и плащаш 20-30% отгоре, нещо като данък историческо наследство, че видите ли, ний сме измислили това! Ти си карай германските катафалки на 2 и 3-на цена и се радвай като прасе в ***, щом можеш да си го позволиш, лошо няма, ама недей да съдиш няколко милиарда по света, че предпочитат японското и корейското, па макар и по посредствено.
  • #17
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Стига с тези простотии кой какво е измисли, защото по-тази логика, основната заслуга за съвременните открития е в основата на законите на физиката и математиката положени от древните гърци, араби и.т.н. Мен ме интересува, като отида в магазина какво мога да си купя, и слабо, да не кажа ама никак не ме вълнува историята на изобретението...
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До trb ( преди 10 години )
    Ами ти сам потвърждаващ ширещото се мнение тук, че германците са биле напред ама преди стотина години, когато са измисляли разни неща. Сега обаче, японците им показават, как всъщност се правят тези неща!Едно е да искаш, друго е да можеш, и друго е да го направиш! Нали сам разбираш, че последната част е най-важна, защото тя е всъщност реалния резултат!
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до: trb ( преди 10 години )
    Гледам много ги разбираш нещата, та да те питам къде е немският "Маглев" щом толкова знаеш? Нали уж те са го измислили, ама друг път. Те и хибридите уж ги бяха измислили, ама не могат да ги правят нещо. Ама нищо де, ти кажи първо за влаковете!
  • #14
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да видим... разни 'разбирачи' оплюват постиженията и/или провалите на различните нации. Повечето от тези хора нямат пари да напълнят резервоара на кола. Без значение дали е японска, немска или таджикистанска. Защо се получава така? Докога?
  • #13
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе, само половината електроника на тези ракети и спътници дето са японски! Японците построиха влак-стрела движещ се с 500 км/ч, космически скорости по земя, а ние си тракаме с дизелчетата по Аутобаните и се мислим за голямата работа! Само не ми стана ясно, защо Меркел иска до 2020 в Германия да има поне милион електрически автомобила, и отделя 12 млрд. евро за това, все технологии в които германците никакви ги няма. Ако продулжават така, скоро и китайците ще ги изместят, корейците са на път!
  • #12
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Изгорял е коцепт, при Тойота що хибриди изгоряха. И какво пращат япония? Нито ракетата е японска, че да пращат нещо, нито станцията на която я изпращат, нито робота е техен а само една от многото програми в робота е от Тойота , тази за разпознаване на лица. Вероятно Японците пак са помолили ЕКА да им прати роботчето където 100 фирми са му правили програмите и частите на МКС. ЕКА са лидер в извеждането на търговски спътници и са основен конглокент на НАСА и ФКР в Космоса. А 25% от мандатите и управлението в ЕКА е на Германия, те имат най-голям дял в космическата агенция. Японците са толкова назад от Европейците в космическите технологии, че не знам защо изобщо ги намеси. Но това е нормално за Дошо напълно неадекватен както винаги. Каква е темата, къде отиде и къде ги прати японците..
  • #11
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ооо да не казваме Хибридите на Тойота че няма нищо от Тойота в тях. Като започнем от хибридната система и стигнем до батериите които си купуват от други фирми