IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци искат да купят 3 производителя от Европа

Холдингът BAIC обяви своите намерения за атака на световните пазари

Китайци искат да купят 3 производителя от Европа

Китайският автомобилен холдинг BAIC обяви, че води разговори за закупуване на 3 европейски производителя, които имат добър имидж и са със среден обем на производство. Имената на набелязаните компании обаче не се съобщават.
Китайци искат да купят 3 производителя от Европа
Концепцията BAIC Concept 900, която китайската компания представи на изложението в Шанхай тази година. Снимка: Car News China

Холдингът е собственост на държавата, като в неговите структури вече е създадена компанията BAIC International Development. Именно тя ще се грижи за придобиване на чуждестранните активи от страна на китайския холдинг.

"Искаме да купим средни по обем на производство автомобилни марки в Европа, за да ги превърнем в производствена база за нашата експанзия в този регион", заяви на пресконференция в Пекин шефът на BAIC International Development Дон Хаянг.

Шефът на холдинга BAIC - Сюй Хей, заяви, че се прави всичко възможно, за да може холдингът да се развива и на чужди пазари. В момента BAIC участва в две съвместни предприятия в Китай - с Daimler и с Hyundai. Азиатците вече имат договорка, според която ще използват платформи на Mercedes-Benz за свои модели. Освен това холдингът започна да продава автомобили под марката Senova, като те се изграждат на платформите на старите поколения Saab 9-5 и 9-3.

Целта на BAIC е най-късно до 2025 г. да стане един от водещите световни автомобилни производители. Една от стъпките им към тази цел е назначаването за главен дизайнер на Леонардо Фиораванти, който създаде външния вид на Ferrari Daytona.

Източник: Car News China

0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Майнехен ( преди 10 години )
    Специално за Мюнхенския по-долу цитирам "добър имидж и са със среден обем на производство". Автомедията са го написали ясно. Талбот и Симка ще ги купи Фолк Вагин, а на китайците ще им дишате прахта. Ще им продавате асфалтови коли още някоя и друга година преди да започнат те да ви продават на вас.
  • #13
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Съветник ( преди 10 години )
    Вижте, пичове, оставете коментарите и учете китайски.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    Европейците сами се оставят да бъдат "победени" от чуждите, дадоха си технологиите без пари, заводите-за малко повече пари, а се вайкат, че имат безработица.
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Muenchen05 ( преди 10 години )
    nai veroqtno shte stava vupros za marki koito ne proizvejdat veche, no markite im se pomnqt oshte:MG (koeto taka ili inache e v Kitaiski ruce)Rover (koeto taka ili inache e v Kitaiski ruce)Saab (za koito ima mnogestvo spekulacii, no na bazata na 9-5 ima veche kitaiski koli)a moje bi i nqkoq druga pozabravena marka:Simka, Talbot, TEAT, dori i nqkoq ot iztochniq blok, v chiito zavodi sega se proizvejdat chujdi marki GAZ, Tavria ili puk Volvo (koeto pone ot chasti e v Kitaiski ruce)
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    Абе незнам ама това на снимката ме кефи повече от моделите на премиум марките.
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Seat марка, китайците искат да купят производители. Става ясно от заглавието още.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    Таз година три, догодина още пет... А дали кошницата им е достатъчно голяма...?
  • #7
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Алфа Ромео? Италианците не дават на Фолксваген. Със сигурност обаче ще я адат на китайците. Ей така, да им е гадно на германците. Това се казва комшулък.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Освен СЕАТ, може би са Опел, понеже те отдавна издъхват заради американските глупости на GM. БМВ, Мерцедес, Пежо, Ситроен и Рено няма да са. Фиат са с американците. Останаха Сааб и Волво. Част от Волво са китайски, за това може и те да са и да станат изцяло китайски. Това е само хипотеза, но скоро ще разберем!
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Slavo ( преди 10 години )
    Китайци искат да купят... Остава само някой да ИСКА да продаде и ще стане работата! Защото иначе ще има още един сериал от типа Alfa romeo- Folk s Vagin! Само локуми по 2 години и накрая НИЩО!