IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Кубица ще помага на Citroen във WTCC

Мястото на поляка като втори пилот на тима обаче не е сигурно

И Кубица ще помага на Citroen във WTCC

Полякът Роберт Кубица ще помага на Citroen за създаване на автомобил за участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Французите влизат със свой тим в първенството догодина, като първи пилот ще бъде 9-кратният световен шампион на рали (WRC) Себастиян Льоб.
И Кубица ще помага на Citroen във WTCC
Шефът на Citroen Sport Ив Матон заяви, че вече е разговарял с Кубица, който е бивш пилот във Формула 1, а в момента кара за Citroen във WRC2 (световния шампион на рали за коли с един двигателен мост) и ERC (европейски рали-шампионат). Кандидатурата на поляка за партньор на Льоб е дискутирана, но все още няма нищо сигурно.

„Решението ни зависи от доста неща и затова засега имаме голям списък от кандидати – обясни Матон. – На първо място, трябва да решим с колко автомобила ще участваме. Ако са само два, Кубица няма шансове, тъй като ще търсим състезател с повече опит в състезания на писта, който да помага и на Льоб.”

От Citroen все още не са и обявили с какъв автомобил ще участват догодина. Това, по думите на Матон, ще стане най-късно до края на лятото. Французите обаче са си поставили за цел не само да участват, но и да спечелят титлата още през първия си сезон. Затова и тимът ще участва във всички стартове от надпреварата.

Снимка: Citroen Sport
 

Тагове: wtcc citroen sport
0 от 500