IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen влиза в WTCC през 2014 г.

Първи пилот на отбора ще бъде Себастиен Льоб

Citroen влиза в WTCC през 2014 г.

Citroen ще участва в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) през сезон 2014, съобщиха от централата на френската компания.
Citroen влиза в WTCC през 2014 г.
За пръв път за това се заговори на автосалона в Париж миналата есен, като чак сега информацията бе официално потвърдена.

Това ще бъде първият пистов шампионат от такъв ранг в историята на Citroen, които до момента са носители на пет титли в Световния крос-кънтри шампионат и девет купи в Световния рали шампионат (WRC).

“Пистовите състезания са абсолютно предизвикателство за нас. Въпреки това, ще можем да използваме голяма част от нашата експертиза, натрупана във WRC. Вече започнахме работа с 1.6-литровия турбо двигател от DS3 WRC. В идните седмици ще проведем първите тестове на колата и започваме усилена подготовка за сезон 2014 във WTCC,” коментира Ив Матон, шеф на състезателния отбор на французите.

Първият от пилотите вече е ясен. Зад волана ще бъде командирован не кой да е, а Себастиен Льоб, който наскоро бе помолен от Матон да довърши състезателната кампания на французите във WRC. Припомняме, че след напускането на Льоб, рали отборът на Citroen записа серия от неуспехи, като в момента изостават от Volkswagen на 46 точки при конструкторите.

Снимка: Reuters

 

Тагове: wtcc
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Льоб има доста голяма опит в асфалта първо той доста често взема участие в порше къп също има собствен отбор където се състезава с макларан ф1 и почти винаги е на чело. Много ми е интересно как ще стана с WRC-то дали ще останат или не пежо се завръщат в ERC но и ситроен показаха рали автомобила си за 2015г.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    DS ( преди 10 години )
    Льоб може да има професура за каране на асфалт. Според мен където и да се включи на асфалтова писта ще е много силен.
  • #3
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Айде..отиде...сега 9 години пак ще им обира титлите хахаха..Радвам се, ще е интересно да се наблюдава.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Pepino358 ( преди 10 години )
    Иван мюлер няма спиране, но люб е велик пилот и ще е невероятна битка,а също и роб нъф няма да се даде след като новата модификация на сеатчето излезе за догодина
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Добра новина. Да видим какво ще излезе от опита им. Това е предизвикателство не само за Ситроен, но и за Льоб. Да караш на макадам и на писта са доста различни неща. Да видим как ще се представи. Припомням, че Кими Райконен премина от Ф1 във WRC и не постигна кой знае какви успехи. Така че всеки камък си тежи на мястото, но пък Льоб е извънземен, така че ще е интересно. :)