IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие и Volkswagen отново са без конкуренция

Французинът спечели 4-а победа за сезона във WRC

Ожие и Volkswagen отново са без конкуренция

Себастиян Ожие с Volkwagen Polo спечели четвърта победа за сезона в световния рали-шампионат WRC, след като не остави шансове на съперниците си в рали „Сардиния”. Това бе пети успех за тима на Volkswagen в общо 7 старта от началото на първенството и 4-а победа за Ожие.
Ожие и Volkswagen отново са без конкуренция
Французинът излезе начело още след старта на надпреварата и не допусна никой от съперниците му да го застраши. Ожие спечели 7 от общо 16 специални отсечки, като финишира с 1:16.8 мин. пред Тиери Нювил (Бел) с Ford Fiesta. За белгиеца това е най-доброто постижение в кариерата му във WRC.

Трети завърши вторият пилот на Volkswagen Яри-Мати Латвала (Фин). Той загуби шансове за победа още в началото на ралито, когато спука гума и му трябваха две минути, за да я смени. Все пак финландецът успя да се възползва от грешките на конкурентите си и се добра до първата тройка.
Ожие и Volkswagen отново са без конкуренция
Още във втората отсечка от трасето излезе Евгений Новиков (Рус) с Ford Fiesta, а малко след това го последва и съотборникът му Мадс Отсберг. За разлика от руснака, норвежкият пилот успя да са върне на трасето и продължи състезанието по системата Rally 2, като в крайна сметка се добра до 8-ото място.

Нямаше късмет и първият пилот на Citroen Мико Хирвонен (Фин). До десетия етап той водеше борба с Нювил за второто място, но допусна грешка, заради която излетя от трасето и отпадна. Така вторият пилот на френския тим Даниел Сордо (Исп) успя да завърши четвърти.
Ожие и Volkswagen отново са без конкуренция
Отново отлично състезание направи бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица със Citroen. Полякът записа втора поредна победа в категорията за автомобили с един двигателен мост и завърши 10-и в общото класиране. Кубица остави на повече от 4 минути своите конкуренти в класа.

В генералното класиране Ожие има 154 т., следван от Латвала – 90, Нювил – 70, Себастиян Льоб (Фр, Citroen) – 68, Хирвонен – 61, Сордо – 58, и др. Следващото състезание е рали „Финландия” (1-3 август).

Снимки: WRC

Тагове: wrc
0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Тука VW няма нищо общо. Само и единствено пилота." Da umniko - to poloto e sglobeno ot pilota v garaja prez weekend-a...
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тука VW няма нищо общо. Само и единствено пилота. Що не взеха швабче да кара? И що изчакаха да се откаже Себастиан ? Пошла работа, щом легенди като ланча, субаро, митсубиши вече не обръщат внимание на тоя спорт, смятайте колко е оеднаквен от към техническо развитие. Че то там се състезават и любители с техни си коли подготвени в гараж и по нищо не отстъпват колите им на конглокентите, единствено опита и уменията на шофера и навигатора...
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    trex ( преди 11 години )
    Браво на Фолксваген. Приятно съм изненадан. :)
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ожие напредва сериозно
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Станчев ( преди 11 години )
    Фолксваген напредват доста сериозно...
  • #1
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Браво на ФВ и Ожие! Вчера и АУДИ спечели за 13-та поредна година 24-те часа на Льо Ман!Японските кошници както винаги хич ги няма, може и да не участват защото ги правят смешни! Немското качество преди всичко останало!