IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уволниха шеф на Audi

Волфганг Дюрхаймер си отива заради решението му да замрази A1 е-tron и R8 е-tron

Уволниха шеф на Audi

Шефът на отдела за проучване и разработка на Audi – Волфгант Дюрхаймер – е бил уволнен, пише германското списание Spiegel. Според изданието раздялата с Дюрхаймер е свързано с отказа му да се концентрира върху електромобилите.
Уволниха шеф на Audi
От Audi отказват да коментират случая, но според публикацията става въпрос за напрежение в ръководството на компанията, породено от разногласия по отношение на електромобилите и споделянето на платформи от различни модели. Засега нищо не е официално, но се смята, че Дюрхаймер е изгонен заради решението си да спре разработката на A1 e-tron и R8 е-tron.

През годините Волфганг Дюрхаймер заемаше редица ключови позиции в рамките на концерна Volkswagen Group. Преди да поеме ръководната си длъжност в Audi, той е бил шеф на разработките на Porsche, президент на Bugatti, както и изпълнителен директор на Bentley.

Очаква се Дюрхаймер да бъде заменен от д-р Улрих Хакенберг, който в момента отговаря за разработките на Volkswagen. Остава неясно до какво ще доведе кадровата рокада, но се очаква Хакенберг да стимулира разработката на нови електрически модели, каквото е и желанието на ръководството на Audi.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #2
    18 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Истинската причина прозира. Плъховете напускат потъващия кораб.
  • #1
    18 rate up comment 11 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    Голяма грешка да го уволнят човека но очевидно е по политически причини. Вместо да си продават калпавите коли с огромен и невярен разход, с големи цени на трошащите се части те решили да се правят на "зелени"... Когато VAG направят какъвто и да е електромобил, ама не поредната партенка или демо версия тогава да се правят на големи. Той човека им генерира огромни печалби - те земали че го уволнили... Лошо няма - да иде