IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda2 ще бъде базирана на CX-5

Моделът ще нарасне на размери и ще стане по-ефективен

Новата Mazda2 ще бъде базирана на CX-5

Следващото поколение на Mazda2 няма да бъде базирано на Ford Fiesta, като вместо това ще използва архитектурата на кросоувъра Mazda CX-5, пише indianautosblog.com.
Новата Mazda2 ще бъде базирана на CX-5
Това със сигурност означава, че можем да очакваме нараснало на размери купе, което ще доведе след себе си и значително по-комфортен интериор.

Платформата ще влезе в употреба и при конструирането на по-голямата Mazda3, пише още специализираното издание. Припомняме, че при дебюта на CX-5 японците се похвалиха, че архитектурата им е изградена от олекотени сплави съобразно екологичната стратегия SkyActiv. Компактният кросоувър е дълъг 4.5 метра и тежи около 1.4 тона. За сравнение доста по-малкият Ford EcoSport тежи 1.26 тона.

С новата Mazda2 ще започне и новия план на японската компания да обновява всеки свой модел на две години.

Автомобилът ще се произвежда в Япония, Тайланд, Китай, Виетнам и Мексико.

Снимка: Automobile-Magazine.fr

Тагове: cx-5 mazda3 mazda2
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    до RoadRunnerКолега, съгласен съм с твоя разход защото колата ти е с 6 скорости (двулитровия мотор нали) и при тази скорост е ок тоя разход. Аз ако карам обаче мойта 1.6 с 150-160 ми дава малко под 9, но пък аз имамсамо 5 скорости и за тва. Градско под 11.5 надали ти дава обаче :)
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    RoadRunner ( преди 10 години )
    До Груди, сутринта слизам от магистрата от морето при 128 км/ч средна скорост - каране с около 150-160 на повечето места. бензинова 3ка 151 коня 7.8 на 100Това голям разход ли ти се вижда за трима човека вътре с багаж на тройка Виж за двойката 1.5 102 коня мога да кажа, че не е достатъчно икономична. Под 9 не пада в града (автоматик)
  • #18
    3 rate up comment 4 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Samo mi e interesno kak postiga6 razhod na gorivo pod obqveniq ot proizvoditelq,pri polojenie,4e na wsi4ki e qsno,4e daden awtomobil gori sredno okolo 25% powe4e ot obqweniq ot proizvoditelq :)
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В нито един момент не съм казал, че постоянно пежото ми гори 4,3л а за тест който сам си направих - исках да разбера колко най-малко може да изгори. Иначе, средния ми разход след 27000км е 5,7. Купих го с мисълта, че средния ще е около 6,5-7л на 100 и просто констатирам, че съм приятно изненадан :) и когато искаш нисък разход не е трудно да се постигне.
  • #16
    6 rate up comment 0 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Явно май никой от пишещите дежурни тук не е карал Мазда, че да говори за разхода. Маздите не са известни с нисък разход - известни са с това, че са супер корави японски автомобили, които също са и красиви в дизайна. Дизеловите Мазди си горят средно като за дизелова кола, бензиновите също не са икономични но не са и разточителни като БМВта например.
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Abe vie tuka o6te malko 6te izkarate,4e kolite vi ne gorqt nafta,a proizvejdat.Aide malko po-seriozno!!!!
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ти с пежото вземи изгори един резервоар и тогава давай разхода.това 140 км.са нищо.сигурно разхода го даваш видян по БК,а не засечено по резервоара да го напълниш до горе и после пак.на твоето пежо реалният ср.разход е над 6/100. понеже постоядно пътувам в чужбина на заблудените ще кажа,че фрапиращи разлики между разхода в Бг и Австрия примерно няма.около 0.5/100 е разликата.горивата на омв идват от нефтохима и са български.слагат им само добавки от омв.сигурен източник от централата на омв
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Усетих защо питаш. В тая връзка бензиновото ми C30 гореше осезаемо по-малко докато бях в Германия, спрямо БГ. Не знам дали е от горивото или от пътищата или и от двете, но ми направи впечатление. За софийския разход start/stop прави голяма разлика...това да знаеш от къде да караш също ;)
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Peugeot 3008 2.0 HDI 150кс. личния си рекорд който поставих: 140км от които 120км магистрала в чужбина и 20км градско не натоварено и без климатик - среден разход 4,3 л/100км като съм компенсирал неравностите в релефа с отиване и връщане по същия път. Мога да приложа и снимки.
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Нали беше студент в чужбина, аз за това питам! Явно си завършил :) ОМВ 100 не е българска нафтата. От къде знам, няма значение. Тя се равнява на около 98.5 октана и е добра. Не е като лукойлската 968, която е 96!В София да ти дава толкова малко това V40...Та много се отплеснахме - новата Мазда 2 ще даде супер як малък разход. Някой с Мазда дизелче да сподели разход от посетителите? Ориентирам се и аз към Мазда, понеже само тя остана японска!Съществува вариант да се кача на Мазда... да видим!