IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler: качеството ни е като на Toyota

Американците твърдят, че автомобилите им могат да се мерят по надеждност с японските си аналози

Chrysler: качеството ни е като на Toyota

Когато става дума за качествен и надежден автомобил, компанията Chrysler не е от първите, за които се сещаме. Американците обаче твърдят, че през последните години са вложили много усилия в подобряване на своите продукти и в момента те спокойно могат да се конкурират по надеждност с японските си аналози.
Chrysler: качеството ни е като на Toyota
Chrysler 200 Convertible - един от победителите в проучването на Strategic Vision. Снимка: Chrysler

Според Дъг Бетс, отговорник по качеството в американската компания, разликата в надеждността на настоящите автомобили на Chrysler и тези на Toyota е толкова малка, че не би трябвало да има значение за евентуалните клиенти.

"Ние взимаме за еталон Toyota, тъй като автомобилите им са много надеждни. Вярвам, че сме успели да се приближим максимално до качеството, което предлагат те", заяви Бетс в интервю за Automotive News.

Отговорникът по качеството в Chrysler даде за пример и скорошно проучване за надеждността на автомобилите в Америка, което Automedia разпространи. Проучването бе направено от изследователската компания Strategic Vision, като в него Chrysler спечели четири от общо 21 категории. За пример, Toyota бе лидер в само две категории.

През 2008 година, когато Chrysler все още нямаше отношения с Fiat, американската компания оглави само една от общо 19 категории в аналогично проучване. Според Дъг Бетс италианците са изиграли основна роля в подобряването на качеството на Chrysler, тъй като са въвели системата "World Class Manufacturing", позволяваща на работниците в заводите да отстраняват възникнали проблеми по колите, въпреки че това би забавило производствения процес.

Тагове: toyota chrysler
0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 10 години )
    http://blogs.cars.com/kickingtires/2013/05/unlikely-winners-top-strategic-visions-2013-total-quality-awards.htmlза анонимния с новината от последните минути!
  • #28
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    По качество Тойота могат да бъдат застигнати, дори и някои ги надминават, но по надежност никой не успява.
  • #27
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Илко ( преди 10 години )
    До От щатите бих казъл, че успелите хора се познават по Британските марки - Бентли, Рейндж и Ролс Ройс. Те са със класа над Ес-класата, какво остава пък за БМВ или пък за недоразумението-Ауди.
  • #26
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Лично имам тойота и много добре знам колко пъти влиза в сервиз - точно веднъж в годината. За смяна на консумативи и отстраняване на евенуални дефекти, с вероятност за появяване 0.001%. Ти, впрочем, за какъв *** пишеш??? Тойота е най-големия производител, с най-голяма пазарна капитализация и най-ценната марка според проучванията. Как точно това отговаря на ***, ливадо неокосена?
  • #25
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Смешковци, Тойота е най-ценната автомобилна марка. Далеч по-ценна от Ауди, Фолцваген и другите немски асфалтирани премиуми. Това се постига с качество и технологии, не с празни приказки. А, Хонда и Нисан също са по-ценни от Ауди и Фолцваг.
  • #24
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Качеството на американският *** Крайслер е същото, като на японският *** Тойота! Нъпълно съм съгласен, че и двете марки са пълен ***!Нещо Хонда, Мазда... там по-бива, ама Крайслер и качество или Тойота и качество е нещо като магаре в космоса. Не, че не е възможно, но някак си не е рационално!
  • #23
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    До От щатите: По миризмата те познах, че си казанлъшки ***.
  • #22
    4 rate up comment 10 rate down comment
    От щатите ( преди 10 години )
    Кола на 10 години като твоята е за кофата. Аз съм имал само нови коли и съм ги карал максимум 7-8 години. Какво да ти кажа - може наистина японската кола да е по-здрава дългосрочно, или пластмасата вътре да издържа ако си чупиш яйцата в нея, но за нормалния потребител повечето коли са сходни. Важното е коя кола ти утива на имиджа. Моя имидж не е на някой беден мишок-спестовник, затова карам немски коли. Особено в щатите успелите хора се познават по немските коли. Както и в Европа, разбира се ^^
  • #21
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Излишно се чешат по главите американците. Новина от последните минути. В луксозния клас НАЙ-КАЧЕСТВЕН e Hyundai Genesis според Strategic Vision 2013.http://***.hyundai-blog.com/2013-hyundai-genesis-quality-report-best-in-segmentЧестито на американците и японците! Останаха с пръст в уста.
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Do От щатите ( преди 10 години )
    Karai si 10 godishnata nemska bangia koiato remontirash vsiaka sedmica i malchi. Amerikanskite daraci shtiaha da se kopuvat pioveche ako ne triabva da smeniash skorostna kutia na 3 godini.