IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите на джипове били най-агресивни

Поне половината водачи на такива машини имат катастрофа през последните 5 години

Шофьорите на джипове били най-агресивни

Шофьорите на кросовъри и пълноразмерни всъдеходи (или големи SUV) са най-агресивни на пътя. Това показва изследване на застрахователната компания AAMI, публикувано от изданието TheMotorReport.
Нищо изненадващо – шофоьорите на джипове са най-агресивни
Според него шофьорите на джипове най-често нарушават правилата за движение по пътищата и невъздържано реагират спрямо останалите участници в движението. В изследването са участвали близо 4000 водачи на подобни машини, като половината от тях са предизвикали поне 1 инцидент на пътя през последните 5 години.

Сред най-честите проявления на агресия от тяхна страна са виковете и ругатните по адрес на останалите шофьорите на пътя. Водачите на джипове най-честно директно игнорират ограниченията за скорост, дори когато преминават край училища, детски градини или други учреждения.

„Управлението на голям автомобил не дава никакво преимущество пред останалите участници в пътното движение. Нашето изследване доказва, че не е важен размерът на автомобила, а последствията от постъпките, които причиняват неговите водачи”, се казва в доклада на AAMI.

Съгласни ли сте с резултатите от анкетата на AAMI?

0 от 500
  • #38
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ммммдам... Славни времена бяха. Май сме минали по подобен път :)ХК УСП също много ми допада, но предпочетох Валтера. Баланса му ми хареса повече.
  • #37
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    избор-нямаше.важно беше да се пуца.валтера-така мисля-е класика.аз хресвам Хеклер и Кох.но то е мое мнение.с бърно-2 свалях кабърчетата на мишената-без да ги виждам на усет.че ни беше писнало от групиране-късахме центъра на мишената.с патрони супер-спорт.после хвърляхме кутиите по пода на тир-а и ги целехме да подскачат.съсипахме балатума.къв скандал и търчане по пистата за лека атлетика...беше друго време.
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    П.П.С. Бърно 5,5 навремето беше добро май. Имам някакви смътни спомени. То нямаше и много избор тогава.
  • #35
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ммммдам разбирам те напълно. Да ти кажа честно - смисъл от патлаци никакъв. Имам точно П99 на Валтер + Глок 17. Никога никога никога ама никога не съм вадил оръжие, камо ли в такава ситуация... Нося си една малка палчица колкото да не си троша ръцете в зъбите на отворковците. Но обикновено дават на заден, само на приказки са велики.П.С. Карам СУВ (ФВ груп) и съм комплексар... поне според форумните мишки за които всеки с подобна кола е с комплекси. Но ги разбирам. Не им е лесно.
  • #34
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    а единя тропаше с пишова отвътре по стъклото и гледаше все едно е открил топлата вода като има пистолет.едно време тренирах лом-летен отбранителен многобои.комунистическо военизирано състезание-3 дни.та на стрелбището идваха такива от разни предприятия -да стрелят беше задължително.гърмеха с бърно-5.5 мм-да оитбият номера и с славия-въздушни.та и там имаше такива оптимисти-даи пушката за една вечер,имам плъх.ми хваниго кво се плашиш да не те изяде.видиш ли некои с пищов-бои.
  • #33
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    оня я показва,не аз.предполагам че става въпрос за валтер P99 - доста добро оръжие...и предмет зад които да се скриеш...не че ще използваш.и на мене ми вадиха 3 пъти пищови и ефекта беха криви врати от шутове.още никои не е стрелял - заключват се вътре и газ.много мразя джипове-пълна тромава безмислица.
  • #32
    1 rate up comment 0 rate down comment
    .... ( преди 10 години )
    Опа май обидих някой комплрексиран цайс. Анонимен и танк да си вземеш си оставаш лека. Аз си карам купе кола в семейния бизнес съм и съм доволен от живота не ми трябва джип не съм с малка ***
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Germany, нещо си се спекъл. Защо така?P.S. Каква е тази 99-ка която показваш на святкащите?
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    унищожете тая схема-имате ПРАВИЛАТА.
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    Като е такъв ербап да плюе по хорските коли, трябва да е готов и да си понесе евентуалните последствия ... -поредната агресия.кои го интересува тя.защо не е изтрита а стои да правокира.и дразни.защо дразни ли?схемата е проста-изказването на този безобиден човек ,правещ се на решителен дразни други като мен ,които биха стигнали до края,какъвто и да е тои.и се почва препирнята.тои защото е на безопасно място,аз защото чуствам че е...да кажем безопасен,обаче се прави на джон маклеин.