IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW е най-могъщата автомобилна марка

Класацията е на Forbes, като в нея BMW се класира пред Toyota, Mercedes-Benz и Honda

BMW е най-могъщата автомобилна марка

Forbes определи BMW като най-могъщата автомобилна марка. Икономическото издание постави германската компания пред Toyota, Mercedes-Benz и Honda.
BMW е най-могъщата автомобилна марка
Най-новото предложение в гамата от модели на BMW - 3-Series GT. Снимка: BMW

BMW е начело сред автомобилните производители, като е поставен на 9-о място в общата класация на Forbes пред марки като Cisco, Samsung и Disney.

Следващата автомобилна марка в класацията е Toyota, която е поставената на 14-о място в общото класиране. Следват Mercedes-Benz на 16-о място и Honda на 19-о.

Немската Audi заема едва 32-а позиция, Volkswagen е 45-и, а Ford - 59-и. В дъното на класацията са Hyundai, Nissan и Lexus, които заемат съответно 71-во, 76-о и 87-о място.

Лидер в общото подреждане на Forbes е Apple, следван от Microsoft, Coca-Cola, IBM, Google, McDonald's и General Electric. Изненада е класираната в дъното - на 96-о място, компания Yahoo. Цялата класация може да видитеТУК

За съставянето на тази класация Forbes взимат предвид стойността на марките, популярността им сред клиентите, приходите и бюджетите за реклама.

Тагове: forbes
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Toyota за пореден път бе обявена за автомобилната марка с най-висока стойност в света според доклада BrandFinance *** 50 2013 на маркетинг агенцията Brand Finance.Брандът неизменно заема първото място сред всички автопроизводители от 2007 г. насам в годишните доклади BrandFinance Global 500 (Global 250 през 2007).- Toyota вложи много усилия да възвърне доверието на своите клиенти, като възстанови своята репутация за надеждност, а в същото време представи нови стилни дизайнерски решения и рекламни кампании, които се харесват на по-младите клиенти коментира резултатите генералният мениджър на Brand Finance Дейвид Хейг.В доклада за 2013 г. Brand Finance отчете 6% увеличение в стойността на марката Toyota до $26 млрд. (20 млрд. евро). Агенцията увеличи рейтинга на бранда до АА+, което отрази повишаването на силата на марката Toyota.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Изданието "Форбс" си прави комбинации от всяккави показатели и им придава определена тежест за получаване на таблични резултати.В същия брой по друг начин подготвен материал за най-големите компании Тойота е на 31-ва, с пазарна стойност 167 млрд ", а БМВ-55-то място с пазарна стойност 60 млрд$-направо си е евтиния за някой петролен шейх. :)
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    AUDI ( преди 11 години )
    Обаче прави впечатление, че феновете на BMW са гл*пави, колкото и тези на ябълката ... дори и толкова неграмотни...
  • #14
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не е лесно да си тиква !Беемвисти, идете да се прегледате.Много пяна ви излиза от устите като заговорите за БМВ.И както казало магарето на лъва:"Лъвчо ти си най-големия"
  • #13
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кошниците БМВ с едни от най-ненадеждните двигатели и това ми била уж най-могъща компания. Хайде бе!http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/18595-pylnata-klasaciia-za-nadejdnostta-na-dvigatelite/
  • #12
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Euro Cars ( преди 11 години )
    Чудно ми е кой изобщо е включил Тойота в класация за престижни автомобили!? Тази марка е неоспорим лидер по фабрични дефекти и изтегля от пазара повече коли годишно, отколкото някои марки произвеждат. Хората са го казали: "Купи си Тойота, че да ти кажат:"*** ***!""
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    лекуваща сестра ( преди 11 години )
    Сега по-добре ли е?
  • #10
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ох,досаднико тя -бмв-има наи голямо влияние в автомобилния свят.тоест наи-влиятелни технология,дизаин,оказва наи -голямо влияние.има влиятелна клиентела.хората които карат тоиота,биха искали да са на мястото на хората каращи бмв-преуспели и в състояние да ползват хубавите неща от живота.а един от признаците на успеха е да имаш истински премиум-не някаи на осемдесе и незнам кае си място-хюндаи или лексус,все едно.тоест всички се стремят в автоиндустрията да са като бмв.вдена ли?не.нормално.
  • #9
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво означава могъща?Най-хубави коли ли прави,най-евтини ли,най-здрави ли,продава ли най-много,най-голяма печалба ли има,най-много е харесват ли,най-много пари ли има и т,н.?С какво е най-могъща, че нещо не мога да се сетя. Хайде някой, ако има идеи да казва!
  • #8
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Теодор ( преди 11 години )
    По принцип съм фен на дизайните на BMW, но този на снимката е направо отврат.