IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren MP4-12C засрами и Ferrari 458 Italia

Британската суперкола спринтира на 1/4 миля за 10.55 сек.

McLaren MP4-12C засрами и Ferrari 458 Italia

Коя е най-добрата спортна кола? Ами, зависи - ако става дума за ускорение на права отсечка, най-доброто място за проверка е DragTimes. Руснаците имат колекция от безброй драг надпревари с всякакви коли. Най-новото им видео, което е дело на RoadTest TV, противопоставя един срещу друг McLaren MP4-12C и Ferrari 458 Italia.

Двата автомобила са яростни конкуренти на пазара, но както изглежда британецът се представя значително по-добре в динамично отношение. Не се съобщават точните времена на двете коли, но преднината на McLaren MP4-12C пред Ferrari 458 Italia е убедителна.

А това въобще не е изненадващо, тъй като неотдавна MP4-12C регистрира време от 10.55 сек. при спринт на 1/4 миля. Постижението е по-добро от това на V12 чудовището Lamborghini Aventador, който се нуждае от половин секунда повече, и отстъпва само на Bugatti Veyron.



MP4-12C и 458 Italia имат двигатели V8, но мощността при McLaren е 625 к.с. (600 Нм), докато Ferrari разполага с 570 к.с. (540 Нм). Масата им е почти идентична - 1380 кг. при Ferrari и 1301 кг. при McLaren. Задвижването и двата случая е към задните колела, а ускорението от място до 100 км/час отнема малко над 3 сек.

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Maка може и да бие 458 на драг, но като цяло Ферарито е по-класната кола. Признават го и англичаните и най-важното, пазара си каза тежката дума и въпреки по-ниската цена на МР4-12С продажбите са под очакваното, докато Ферари бележат рекордни продажби. Това е и причината Рон Денис да изгуби правото си на глас в борда на Макларън Аутомотив. Мак имаха кола икона - Ф1, но я правеше Гордън Мъри, а МР4-12С е на светлинни години, даже името както казаха от Топ гиър е като на факсмашина ;D
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ето ви едно видео драг между Макларъна и Авентадора, тъй като има и други драгове може да преминете на 2:50мин. тогава започва драга между двете и двете са стокови версии:
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Значи тука има някаква грешка. Първо има много драгове между MP4-12C и Lamborghini Aventador и във всичките Ламборджинито изпреварва с голяма разлика Макларъна. Ако руснаците са направили видео където е станало обратното, има два варианта или видеото е манипулация или Макларъна е тунингован с доста коне отгоре над стоковата версия.
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ferrari ( преди 10 години )
    FORZA FERRARI
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 10 години )
    FERRARI.....
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ККК ( преди 10 години )
    Доста са субективни тия състезанийца. На писта (не на топ гиър), например съм гледал как 458 изяжда макларъна с над секунда. Но едва ли някой от нас ще има и бегла представа каква е истината, преди поне да пробва и двете коли... Тука само можем да гадаем :D
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Dido ( преди 10 години )
    Забравяте,че задглокмилното устройство е много важно във всяко едно сръвнение, освен това на технически характеристики на хартия!Когато двете коли се изправят една срещу друга пилотирани от тест пилотите на съответните марки които си познават колите и могат да изцедят всичко от тях, ще имаме истински резултати!Надпревари на руски бугаташи - доказателство коя кола е по-добра ... хайде бе!!!!
  • #8
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Що за кретенски надпревари? За всички е ясно че ферари са номер 1 като управление и удоволствие от шофирането. Това са коли- икони. То е срамно да се слагат една до друга две такива коли.
  • #7
    9 rate up comment 13 rate down comment
    § ( преди 10 години )
    Ferrari е икона, а McLaren сега се учи да става кола......ха ха ха!!
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    xax ( преди 10 години )
    star klip