IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Vulcano за 2 млн. евро в Шанхай

Спортната кола е дело на италиано-китайската компания Icona

Vulcano за 2 млн. евро в Шанхай

Италиано-китайската компания Icona показа на международното изложение в Шанхай хибридно спортно купе, носещо името Vulcano. Моделът ще бъде произведен в 1 или 2 бройки, като цената ще бъде около 2 млн. евро.
Vulcano за 2 млн. евро в Шанхай
Дизайнът на модела е разработен от ателието Stile Bertone с участието на офиса на Icona в Торино. По-голямата част от проектирането на машината обаче е направено от китайското поделение на компанията, докато производството е извършено в Италия.

За него активно е помагала и фирмата Cecomp, която е участвала в създаването на модели като Ferrari 575M SuperAmerica, BMW Z4 Zagato и Alfa Romeo 8C. Купето има шаси от алуминий и каросерия от карбон, а общото му тегло е 1.6 тона.
Vulcano за 2 млн. евро в Шанхай
За Vulcano са подготвени два хибридни агрегата, по които е работил италианския инженер Клаудио Ломбарди. Първият - H-Turismo, разполага с 6.0 литров бензинов V12 двигател с мощност 790 к.с., електромотор, даващ от 160 к.с. и автоматична скоростна кутия. Задвижващи са задните колела, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3 секунди. До 200 км/ч колата достига след 9.2 секунди, а максималната скорост е 350 км/ч.

Втората версия има задвижване към четирите колела. Тя се казва H-Competizione и разчита на общо 870 к.с. Те идват от бензинов V6 двигател с 2 турбини и два електромотора, даващи по 160 к.с. всеки. От 0 до 100 км/ч ускорението е за 2.9 секунди, а до 200 км/ч за 8.9 секунди. Максималната скорост също е 350 км/ч.
Vulcano за 2 млн. евро в Шанхай
Снимки: Icona
 

Тагове: icona vulcano
0 от 500