IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци показват в Шанхай кола с 900 к.с

Двигателя на модела Vulcano е разработен от бивш инженер от Формула 1

Италианци показват в Шанхай кола с 900 к.с

Италианската компания Icona, основана само преди 3 години като ателие за дизайн, показа първи тийзър на суперколата си Vulcano. Автомобилът разполага с двигател V12 с мощност 900 к.с. и ще дебютира пред публика на изложението в Шанхай, което се открива на 19 април.
Италианци показват в Шанхай кола с 900 к.с
Суперколата е разработена от ателието Stile Bertone в сътрудничество с френския дизайнер Самуел Шюфар, който преди това е работил в компанията Nissan и групата Jaguar Land Rover. Работата над новия модел е била разделена между студиото на Icona в Торино и в подразделението на компанията в Шанхай. Автомобилът ще бъде сглобен изцяло в Италия, след което ще пътува за Китай.

Разработката на двигателя на машината е поверена на италианския инженер Клаудио Ломбарди. През 80-те години на миналия век той работи в рали-тима на Lancia, а през 90-те преминава в отбора на Ferrari във Формула 1. През 2010 г. Ломбарди започва работа в екипа на Aprilia, участващ в световния шампион по Супербайк, където се задържа само 12 месеца. От 2011 г. досега италианецът се занимава с разработката на "перспективни електрически агрегати".

За двигателя се знае само мощността му - 900 к.с., както и че ще бъде разположен в предната част на автомобила. С него суперколата ще ускорява от 0 до 200 км/ч за 10 секунди, а максималната скорост ще достигне 350 км/ч.

Снимка: Icona

Тагове: icona vulcano
0 от 500