IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini пусна юбилеен Aventador

Модификацията LP720-4 е боядисана в специален цвят и има по-висока мощност

Lamborghini пусна юбилеен Aventador

Lamborghini отбеляза 50-годишнината си с още една версия на суперколата Aventador, която ще носи индекс LP720-4 и добавка 50 Anniversario. Премиерата на машината, която ще бъде пусната в ограничен тираж от 100 бройки, ще бъде на започващото в събота международно изложение в Шанхай.
Lamborghini пусна юбилеен Aventador
Суперколата е оборудвана с познатия 6.5 литров, 12-цилиндров мотор. В случая неговата мощност е увеличена от 700 на 720 к.с. Скоростната кутия си остава 7-степенна роботизирана. Въпреки увеличената мощност, скоростните характеристики на колата си остават като тези на обичайния Aventador – ускорение от 0 до 100 км/ч да 2.9 секунди и максимална скорост от 350 км/ч.

Промените има и по каросерията, като те са в аеродинамичните елементи на предната и задната брони. Те имат за цел, както да подобрят стабилността на автомобила при високи скорости, така и охлаждането на двигателния отсек.

Суперколата, която ще видим в Шанхай, ще бъде боядисана с специално създаден за нея цвят. Той носи името Giallo Maggio (Майско жълто) в чест на месеца, в който през 1963 г. е основана компанията. Именно в жълто са боядисани повечето коли, които Lamborghini е произвела през последните 50 години.

Засега няма информация колко точно ще струва тази версия на Aventador. На автосалона в Женева преди месец компанията показа друга „юбилейна” суперкола – Veneno, която бе оценена на 3 млн. евро.

Снимки: Lamborghini

0 от 500