IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение Nissan Qashqai идва тази година

Дизайнът ще бъде зает от концепцията Hi-Cross

Новото поколение Nissan Qashqai идва тази година

Нови подробности за следващото поколение на Nissan Qashqai разпространи английското издание Auto Express. Информацията сочи, че моделът ще бъде вдъхновен от концепцията Hi-Cross и ще бъде представен пред публика в края на тази година
Новото поколение Nissan Qashqai идва тази година
Nissan Hi-Cross

Все още не ясно кое автомобилно изложение са избрали японците за премиерата на своя популярен кросовър. Потвърдено е обаче, че производството му ще стартира през декември 2013 година, а продажбите - в началото на следващата година.

Новият Nissan Qashqai ще стане по-престижен, посочва Auto Express, позовавайки се на информация от вицепрезидента на компанията Анди Палмър. Дизайнът ще бъде вдъхновен от концепцията Hi-Cross, която Nissan представи на автосалон Женева 2012. Ще бъдат използвани и елементи от концепцията Resonance, с която бе загатнат следващия Murano.
Новото поколение Nissan Qashqai идва тази година
Qashqai ще използва и нова модулна платформа, на която ще бъде построено следващото поколение X-Trail, както и няколко бъдещи седани и хечбеци. Новата платформа ще позволи и внедряването на хибридна plug-in система, за която се твърди, че бъде на пазара през 2015 година.
Новото поколение Nissan Qashqai идва тази година
Nissan Resonance

Иначе, моделът ще дебютира с избор от дизелови и бензинови двигатели. Сред тях ще присъстват новия 1.6-литров дизел със 130 к.с. и 320 Нм, както и 1.2-литровия агрегат с компресор DIG-S (114 к.с. и 190 Нм), който ще замени настоящия базов 1.6-литров бензин. Стандартното задвижване ще бъде към предните колела, а системата AWD ще се предлага като опция.

Все още е рано да се говори за цени, но според Auto Express те ще запазят сегашните си нива. 
Новото поколение Nissan Qashqai идва тази година

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Ako pak e s proslovutite tvardi,draska6tise ot pero i miri6e6ti na himi4na toaletna plastmasi,ne merci
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    На модела Резонанс,с неговия новаторски дизайн, би му отивал да бъде новата Малка годзила.Конглокенцията се моли, черна котка да й мине пътя, че ще стане страшно, като ги направи на смешно!
  • #2
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много интересна ниша намериха авто производителите. Тези малки SUV реално са с размерите на Фиеста но като са вдигнати на по високи пружини и гуми и изглеждат 2 пъти по-големи и хората са склонни да дадат 2но повече пари и накрая получават голямо друсане и по-висок просвет за да се качват на тротоарите.
  • #1
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нещо не ме кефи новата им линия показана на снимките.Сегашния Кашкай е супер успешен и приятен автомобил.Такива дръзки промени според мен няма да са добре за марката и продажбите на модела,който е много добре приет навсякъде и е един от най-продаваните СУВ в света.