IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви още по-мощно Clio RS

Версията Gordini ще разчита на 220 к.с.

Renault готви още по-мощно Clio RS

Инженерите и дизайнерите на Renault започнаха работа върху създаването на специална серия на "заредено" Clio RS под името Gordini.
Renault готви още по-мощно Clio RS
Настоящото поколение на Renault Clio RS


Renault Clio RS Gordini ще бъде най-мощната и най-бърза модификация в историята на модела. Автомобилът ще разчита на 4-цилиндров бензинов мотор с обем 1.6 литра с директно впръскване на горивото и турбо. Мощността на агрегата ще бъде около 220 к.с., което е с 20 к.с. повече от сегашната версия на Clio RS. Въртящият момент ще се предава на предната ос чрез механична скоростна кутия или с роботизирана трансмисия с двойно сцепление. За стандартното Clio RS ръчна трансмисия не се предлага.

Освен модернизиран двигател Renault Clio RS Gordini ще има пренастроено окачване с по-твърди пружини, а също така и мощни спирачни механизми Brembo и на четирите колелета. Освен това моделът ще получи нови аеродинамични елементи и спортни кресла Recaro. Както подобава на представител на моделната линия Gordini, каросерията ще бъде боядисана в синьо с допълнителни две бели линии.

Според информация на изданието Leftlanenews, запознанството на любителите с Renault Clio RS Gordini ще се състои на някой от европейските автосалона през 2014 г.

Припомняме, че версия с аналогична мощност разработват и инженерите на Williams.

Снимка: Renault

Тагове: renault clio rs gordini
0 от 500