IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отборът на Red Bull постави рекорд за смяна на гуми

Механиците записаха 2.05 секунди в Гран при на Малайзаия

Отборът на Red Bull постави рекорд за смяна на гуми

Отборът на Red Bull записа рекорд във Формула 1 за най-бърза смяна на гуми. От тима се похвалиха, че по време на Гран при на Малайзия механиците са „обслужили” болида на Марк Уебър за 2.05 секунди.
Отборът на Red Bull постави рекорд за смяна на гуми
Предишното най-добро постижение бе на екипа на McLaren, който в миналогодишната Гран при на Германия регистрира постижение от 2.31 секунди. Сега обаче това време е било подобрено от механиците на Red Bull, като рекордът е измерен със специални датчици, закачени на колата на Уебър. Информацията от тях е по-точна от тази, която телевизионните зрители виждат по време на живото предаване на състезанието.

Интересното е, че в Малайзия Марк Уебър влиза 4 пъти в бокса, като и четирите смени на гуми са по-бързи от постижението на McLaren. Механиците записват последователно 2.13 секунди, 2.05, 2.21 и 2.26 секунди. Най-доброто спиране в пит-стопа на другия пилот на тима – Себастиян Фетел, също е впечатляващо, като гумите на световния шампион и победител в състезанието е са били сменени за 2.13 секунди.

Снимка: Red Bull Racing

Тагове: red bull
0 от 500