IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Highlander стана 8-местен

Кросовърът на Toyota ще се предлага с по-високо стандартно оборудване

Новият Highlander стана 8-местен

Една от премиерите на автосалона в Ню Йорк е на новото поколение на кросовъра Toyota Highlander. При модела вече е добавен трети ред седалки, който позволява осигуряването на до 8 места. Освен това е увеличен багажникът и са добавени нови екстри в стандартното оборудване.
Новият Highlander стана 8-местен
Появата на място за още един пътник на третия ред става възможно, благодарение на увеличението на широчината на салона, която е нараснала със 109 мм. Освен това инженерите са подобрили възможността за качване и слизане от машината, като са увеличили разстоянието между втория и третия ред седалки.

От Toyota твърдят още, че значително са намалили нивото на шума в салона, като са използвали специални стъкла и звукопоглъщащи материали в конструкцията на автомобила.

В стандартното оборудване на новия Toyota Highlander вече влизат камера за заден ход, система за потегляне при наклон и мултимедийна система Entune с 6.1 инчов дисплей и връзка чрез Bluetooth, и възможност за гласово управление.

Колкото до двигателите – те са 2.7- и 3.5-литрови бензинови мотори, както и хибриден агрегат. По-слабият двигател се предлага само с предно предаване, докато при по-мощния може да се избира – или само предно или 4х4. Хибридната модификация е достъпна единствено със система за задвижване на четирите колела.

Засега от Toyota не съобщават характеристиките на моторите, но при предното поколение мощността им беше съответно 189, 273 и 283 к.с. При версията с 3.5 литров двигател се предлага новата 6-степенна автоматична трансмисия на Toyota, която заменя досегашната 5-степенна.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota highlander
0 от 500
  • #8
    16 rate up comment 18 rate down comment
    Корольов ( преди 11 години )
    Предно и 180 коня хихи. То някой по-остър наклон в града няма може качи, какви хайландери ги гонят японците. Смешници.
  • #7
    14 rate up comment 12 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Smotanite selski BG heitur4eta ne sa spali za da mislyat kakva prostotiya da napishat!Kolko sa galki i primitivni!
  • #6
    18 rate up comment 19 rate down comment
    Трошльота ( преди 11 години )
    Тези за дизайнери чували ли са и къде имало събрали ламарини и каквото стане. В салона доколкото се вижда - яко пластмаса, дизайн от 80-те. Тоя хипопотам само с ПРЕДНО?!? Ахахаха... Авенсис с високи пружини.
  • #5
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей Герману, ти си моя айдъл :)))
  • #4
    20 rate up comment 21 rate down comment
    Emoxide ( преди 11 години )
    TOYOTA са станали много жалка марка....колко безсрамно са си краднали стилистични елементи от Mitsubishi outlander и от Lancer, не е истина....В дневно време, ако не видиш емблемата на един автомобил, абсурд да разбереш към кой бренд принадлежи
  • #3
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много грубиянска история...
  • #2
    29 rate up comment 30 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    ама моля ви се ,не е редно рано сутрин да публикувате снимки с такова страшно съдържание.не стига че видях жива тоиота на пътя-как ли е запалила още не е 40 на сянка-ами и тука.стресират се хората от тия гледки.
  • #1
    18 rate up comment 14 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Тоя туч със 190 к.с. и 8 човека вътре няма да може да отлепи. Поне за Щатите ще трябва да му сложат V8-ка на Ленд Крузер с 380 к.с.