IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford се извини за скандална реклама

Индийското подразделение на концерна призна, че е преминало границата на приличие

Ford се извини за скандална реклама

Индийското подразделение на концерна Ford трябваше официално да се извини за разпространената в интернет реклама, създадена съвместно с местната рекламна агенция JWT India. На трите плаката чрез карикатури се рекламира голямото багажна пространство на субкомпактния Figo – модел, създаден специално за пазара в Индия на базата на петото поколение на Fiesta.
Ford се извини за скандална реклама
Най-голямо възмущение предизвика първия плакат, на който е изобразен бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, добил огромна популярност през последните години със своите секс-вечеринки. Милиардерът е нарисуван как кара колата, в чийто багажник се намират три завързани жени със залепени усти.
Ford се извини за скандална реклама
На втория „шедьовър” е изобразен 7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който управлява автомобила. Сюжетът е същият – в багажника „се возят” големите му конкуренти на пистата през последните сезони (Шумахер се отказа в края на миналата година) – Себастиян Фетел, Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които също са с вързани ръце и крака, и със залепени усти.
Ford се извини за скандална реклама
На третия плакат нещата се повтарят, като тук шофьор е Парис Хилтън, а като заложници са взети конкурентите и по популярност в САЩ – семейство Кардашян. А надписът и на трите карикатури е достатъчно красноречив: „Големият багажник на Figo ще ви позволи да поставите своите проблеми отзад.”

Медиите в Индия съобщават, че рекламата не е била одобрена от ръководството на концерна Ford. Това обаче не попречи на местния представител на марката, както и на рекламната агенция публично да се извинят. Те признаха, че са преминали границата на приличие и поднесоха съжалението си за случилото се.

Снимки: Ford India

Тагове: ford figo
0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Anonymous ( преди 11 години )
    "Leave your worries behind with Figo's extra-large boot" далеч не означава Големият багажник на Figo ще ви позволи да поставите своите проблеми отзад. Превеждате както дяволът чете евангелието май... Или просто толкова си разбирате английски де, което като се има предвид какви журналисти сте, не би ме учудило...