IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford се извини за скандална реклама

Индийското подразделение на концерна призна, че е преминало границата на приличие

Ford се извини за скандална реклама

Индийското подразделение на концерна Ford трябваше официално да се извини за разпространената в интернет реклама, създадена съвместно с местната рекламна агенция JWT India. На трите плаката чрез карикатури се рекламира голямото багажна пространство на субкомпактния Figo – модел, създаден специално за пазара в Индия на базата на петото поколение на Fiesta.
Ford се извини за скандална реклама
Най-голямо възмущение предизвика първия плакат, на който е изобразен бившият премиер на Италия Силвио Берлускони, добил огромна популярност през последните години със своите секс-вечеринки. Милиардерът е нарисуван как кара колата, в чийто багажник се намират три завързани жени със залепени усти.
Ford се извини за скандална реклама
На втория „шедьовър” е изобразен 7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който управлява автомобила. Сюжетът е същият – в багажника „се возят” големите му конкуренти на пистата през последните сезони (Шумахер се отказа в края на миналата година) – Себастиян Фетел, Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които също са с вързани ръце и крака, и със залепени усти.
Ford се извини за скандална реклама
На третия плакат нещата се повтарят, като тук шофьор е Парис Хилтън, а като заложници са взети конкурентите и по популярност в САЩ – семейство Кардашян. А надписът и на трите карикатури е достатъчно красноречив: „Големият багажник на Figo ще ви позволи да поставите своите проблеми отзад.”

Медиите в Индия съобщават, че рекламата не е била одобрена от ръководството на концерна Ford. Това обаче не попречи на местния представител на марката, както и на рекламната агенция публично да се извинят. Те признаха, че са преминали границата на приличие и поднесоха съжалението си за случилото се.

Снимки: Ford India

Тагове: ford figo
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    12345 ( преди 11 години )
    Принципно Класика е прав, но го е казал по много неразбираем начин. Идеята му е че няма лоша реклама. Питам: Ако рекламата не беше толкава скандална щяхме ли да я видим и да я коментираме сега? - Това просто е маркетингов трик за да бъдеш забелязан. Правим скандал, после се извиняваме и казваме че нямаме нищо общо. Обаче постигаме целта- да се види рекламата.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Само докато четях статията прозрях, какъв невероятен автомобил е Форд и естествено компанията, която го произвежда :P Жалко, че не са пуснали в обръщение тая реклама.
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Имил с И ( преди 11 години )
    Ха ха ха бе Класика.Личи си,верно истина е както казваш,че си ходил по стачки от 1989 г. та до сега.Не мислиш по Робски.Прозрял си истината.И аз се чудих и виждах,че е гнило и дорде седна да пиша че е постановка ,видях че има още будни хора и си го надраскал проклетото нещо уж е така,ама не е.Нещо като гатанка,ама лесна ха ха хаАма не знам за колко хора хора точно е лесна,ама е прозрачна като паяжина и толкова лепкава.
  • #8
    3 rate up comment 7 rate down comment
    фсб ( преди 11 години )
    кви са тея глупости бе човек...
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    KLASIKA ( преди 11 години )
    Големите личности са в обекта на вселенско внимание.Трябва да са свикнали на всякакъв род обстоятелства по техен адрес.но тук няма папараци,няма нахлуване в личния живот и те са го приели предполагам подобаващо за тях с чувство за хумор.Никой от засегнатите не е имал против и не се е оплакал.Предполагам дори,че от Форд са се свързали с тях ,платили са им и са пуснали рекламата.Тя вече е създала *култов* шок и успеха на автомобила няма да закъснее.НЕЩО ПОВЕЧЕ:-УБЕДЕН СЪМ,ЧЕ ЩЕ СЕ ПУСНАТ ВАДЕНКИ В ПРОДАЖБИ И ВСЕКИ КОЙТО СИ ЗАКУПИ АВТОМОБИЛА ЩЕ СИ СЛАГА НА ЗАДНАТА ВРАТА ТАЗИ ОТ 3-ТЕ КОЯТО МУ ХАРЕСВА! Убеден съм,че ако си занесеш лична снимка на хора които те дразнят,ще се преправят на ваденки и всеки ще си лепи който каквито хора реши,а най много ще се лепи ПРАВИТЕЛСТВОТО НАКУП. Че то е като нашто........ Много добре проучена и развита златна мина ! А ИЗВИНЕНИЕТО ВСЪЩНОСТ Е НАРОЧЕН РЕКЛАМЕН ТРИК ЗА ДОВЪРШВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА И БЛЯНА КЪМ ЗАБРАНЕНИЯ ПЛОД.-Тогава и желанието ще е на ЕНТА!
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до боби ( преди 11 години )
    А ти си произведен за да има още един ***, който да повтаря глупости, чути от други ***.
  • #5
    3 rate up comment 11 rate down comment
    боби ( преди 11 години )
    форд е произведен за да има по гадна кола от опел.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво, да ги правиш....
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Амииии...FORD!!!
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кога ще се извинят и на милионите си клиенти на които са продали толкова много трошки?Кога?